Hejtman Schrek: Mým cílem je zlepšit politickou kulturu a vytvářet lepší podmínky pro život lidí v kraji

14. 12. 2020

titNejenom o nástupu do vedení Kraje Vysočina a dopadech pandemie se nesla návštěva nového hejtmana Vítězslava Schreka na velkomeziříčské radnici. Během pátečního setkání 11. prosince 2020 stihl starosta Alexandros Kaminaras s místostarostou Františkem Smažilem otevřít témata, která vidí v rámci spolupráce kraje s Velkým Meziříčím jako klíčová.

Jedním z nich je například umístění nové hasičské stanice záchranného sboru, která by se měla v okrajové části města začít projektovat již v příštím roce. Došlo také na představení projektu vybudování okružních křižovatek na krajské komunikaci II/602 i dlouho plánovanou stavbu jihovýchodního obchvatu města.

Do čela Vysočiny usedl nový hejtman dle svých slov s jasnými cíli. Přestože si uvědomuje, že je politika tvrdá disciplína, rád by zlepšil její politickou kulturu. Důležité je pro něj pracovat na zlepšení konceptu kvality života v kraji, hledat spojení mezi městy a snažit se vytvářet lepší podmínky pro život v kraji. V rámci své práce chce více podporovat malé obce a zemědělskou produkci, která je pro rozvoj kraje klíčová.

Poté pracovní cesta hejtmana Schreka pokračovala návštěvou výchovného ústavu ve Velkém Meziříčí, dětského domova, Domova bez zámku a Domova pro seniory v Náměšti nad Oslavou.

Michaela Hudková, tisková mluvčí

Nahoru