Epidemiologická situace se na Velkomeziříčsku zhoršuje

15. 10. 2020

coronavirus-4994028V souvislosti se sílou, jakou nás zasáhla druhá vlna koronaviru, se na vás obracíme s prosbou o bezpodmínečné dodržování vládních nařízení. Opatření, která mají za cíl eliminovat šíření nemoci Covid-19, jsou navržená odborníky a v současné chvíli nezbývá než se jejich radami zcela řídit. Obec s rozšířenou působností Velké Meziříčí (ORP VM) se potýká s jedním z nejdynamičtějších nárůstů počtu onemocnění v celé České republice, proto vás vyzýváme k opatrnosti a ohleduplnosti vůči svému okolí.

„Důrazně všechny žádám o dodržování hygienických opatření a maximální zodpovědnost a ohleduplnost. Čím důsledněji budeme nařízená opatření dodržovat, tím spíš se vrátí náš život do normálního stavu," vyzývá starosta města Alexandros Kaminaras. Městský úřad stejně jako další organizace přistoupil k omezenému provozu, úřední hodiny jsou zkrácené a občané jsou žádáni o upřednostnění bezkontaktní komunikace nebo odložení odkladných záležitostí. Došlo k uzavření škol vyjma mateřských, restaurací a barů.

Aktuální situace v ORP VM (žije zde asi 36 tisíc obyvatel) z databáze ÚZIS ze dne 15. října 2020 (aktualizováno 16. října):

Aktuální počet aktivních případů ve stavu COVID+ 471
Aktuální počet hospitalizovaných 22

Pro představu, s jakou dynamikou nárůstu onemocnění se potýkáme, uvádíme počet aktuálně aktivních případů ze čtvrtka 8. října, kdy bylo v ORP VM 199 pozitivních případů.

Pamatujte na ochranu nosu a úst a dodržujte bezpečnou vzdálenost.

Detailní a pravidelně obnovené informace včetně dat naleznete na stránce Ministerstva zdravotnictví ČR.

Zuzana Najtová

Nahoru