Slavnostní zahájení školního roku si prvňáčci užili se svými rodiči

1. 9. 2020

ZŠ Školní_titV úterý 1. září zahájilo svou novou životní etapu 102 prvňáčků v pěti prvních třídách ve Velkém Meziříčí. Poprvé usedlo do lavic i 11 dětí v Mostištích a 9 ve Lhotkách. Prvňáčci, kteří přišli kvůli epidemii o slavnostní zápis, si první školní den užili za doprovodu svých nejbližších.

Dvacet pět dětí na ZŠ Komenského, třicet sedm na ZŠ Oslavická a čtyřicet na ZŠ Školní, to je celkový počet prvňáčků, kteří ve školním roce 2020/2021 usedli do lavic prvních tříd základních škol ve Velkém Meziříčí.

Prvňáčky během slavnostního zahájení školní docházky navštívilo také vedení města. Hodně štěstí, školních úspěchů a společných zážitků popřál dětem na ZŠ Školní ředitel školy Petr Blažek a Alexandros Kaminaras, starosta města. „Milé děti, vážení rodiče, věřím, že jste se na tento okamžik těšili. Přeji vám, abyste spolu navzájem spolupracovali a vše společně zvládli. V následujících devíti letech mezi sebou naleznete mnoho nových kamarádů, se kterými prožijete spoustu společných zážitků, na které budete dlouho vzpomínat," dodal starosta Kaminaras.

Na ZŠ Oslavická se prvních slov ujaly třídní učitelky, které vystřídala ředitelka školy, Eva Bednářová. Ta děkovala za zrealizované akce, mezi něž patří nové osvětlení, dveře i akustické podhledy v družině a učebně hudební výchovy. Po vyjádření díků městu a přání dětem, aby strávily na základní škole krásné časy, na které budou s chutí vzpomínat, předala slovo místostarostovi Františku Smažilovi. „Všem prvňáčkům přeji hodně úspěchů a mnoho příjemných chvil strávených na základní škole," popřál dětem mimo jiné místostarosta Smažil. Ke školákům promluvili také zástupci z Besipu a z dopravní policie, kteří upozorňovali na rizika spojená s cestováním a nebezpečím na silnicích. Připojili také pozvání na dětský den na dopravním hřišti, který organizují společně s Dózou, střediskem volného času.

Na ZŠ Komenského přivítal děti a jejich rodiče vedoucí odboru školství Ing. Pavel Stupka.
Stejně jako v minulých letech každý prvňáček obdržel od Kraje Vysočina jako dárek bezpečný kufřík a stavebnici ROTTO.

Michaela Hudková, tisková mluvčí

Nahoru