Starosta města předal gymnazistům maturitní vysvědčení

25. 6. 2020

tit copyNa velkomeziříčské gymnázium se po devíti letech vrátil starosta města Alexandros Kaminaras, aby tamním maturantům předal závěrečná vysvědčení.

Úspěšní studenti maturitních ročníků osmiletého a čtyřletého gymnázia přebírali ve středu 24. června v aule školy maturitní vysvědčení, letos netradičně bez přítomnosti rodiny a kamarádů. Absolventi tříd 8.A a 4.C převzali vysvědčení z rukou svých třídních učitelů Barbory Štindlové a Kateřiny Káňové, ředitele školy Aleše Trojánka a starosty města.

„Milé maturantky a maturanti, jedna významná životní etapa pro vás končí, ovšem další důležitá začíná. Přeji vám, ať se vám splní všechna přání a další studium je vám k užitku," rozloučil se se studenty Aleš Trojánek.

„Mám pro vás jedinou radu. Dělejte si vše po svém a věřte tomu. Buďte odvážní, obhajujte si své názory a nenechte se ovlivňovat názory okolí. Díky tomu můžete dosáhnout úspěchu v tom, co děláte. Rád bych vám popřál úspěšné vykročení do budoucnosti, která vás dozajista čeká," popřál maturantům starosta Kaminaras, který má ke škole jako její bývalý student osobní vztah.

„Prožili jste spolu více než třetinu svého života a jsem přesvědčen, že některé zvtahy, které jste si za ty roky společně vytvořili, už nikdy neskončí. Přeji vám do dalšího života jen to nejlepší," dodal závěrem Vít Ráček, předseda Sdružení rodičů při Gymnáziu Velké Meziříčí.

M. Hudková, tisková mluvčí

 

Nahoru