Prvňáků letos nastoupí do škol méně než loni

10. 6. 2020

Školni foto_2.JPG__copyV první polovině dubna se ve Velkém Meziříčí a jeho místních částech konaly zápisy žáků do prvních tříd zřizovaných městem pro příští školní rok. Letos, vzhledem k nouzovému stavu, zápisy proběhly mimořádně pouze na dálku elektronicky, tedy bez osobní přítomnosti dětí ve škole.

Do prvních tříd velkomeziříčských základních škol rodiče přihlásili celkem 131 budoucí prvňáčků, což je o jedenáct méně než v loňském roce. V září však do školy nastoupí zřejmě jen 102 dětí, u zbylých dětí požádali rodiče o odklad školní docházky.

Tři základní školy ve městě otevřou dohromady pět prvních tříd. Základní škola Sokolovská jednu, do které nastoupí 25 dětí. Školy v Čechových sadech otevřou každá po dvou třídách, přičemž do prvních tříd na Základní škole Oslavická usedne do lavic 38 prvňáků a na Základní škole Školní zahájí povinnou školní docházku 39 dětí. Školy v místních částech zapsaly dohromady 22 dětí. Základní škola Mostiště 13 dětí a Základní škola Lhotky 9 dětí, přičemž v každé škole jeden rodič podal žádost o odklad povinné školní docházky.

Michaela Hudková, tisková mluvčí

Nahoru