Mateřské školy město otevře v pondělí 11. května

4. 5. 2020

školkyPo zasedání pracovní skupiny Krizového štábu Velké Meziříčí v pondělí 4. května a po provedeném průzkumu mezi rodiči rada města projedná doporučení ředitelce příspěvkové organizace Mateřské školy Velké Meziříčí Mgr. Zdeňce Požárové otevřít všechna pracoviště v pondělí 11. května 2020. Doporučení se vztahuje také na otevření školky v Mostištích a v Olší nad Oslavou.

Výjimkou je pouze Mateřská škola ve Lhotkách, ve které město plánuje obnovit provoz později. Důvodem je avizované nevyužití školky ze strany rodičů. Do plánovaného otevření město zásobí dezinfekčními prostředky všechna pracoviště tak, aby byla dodržena hygienická a bezpečnostní opaření, kterými je otevření podmíněno.

Kraj Vysočina v současné době pravidelně městu distribuuje dezinfekční a ochranné prostředky, které budou postupně předávány po dohodě s řediteli do základních škol a dalších městských organizací.

Strážníci městské policie se věnují kontrole dodržování stále platných vládních opatření, ale také v plném rozsahu obnovují zbylou kontrolní činnost, týkající se například špatného parkování a dodržování obecně závazných vyhlášek a nařízení.

Michaela Hudková, tisková mluvčí

Nahoru