Městský úřad od pondělí 20. dubna rozšíří úřední hodiny

16. 4. 2020

P1120124Na základě mimořádného opatření ministerstva zdravotnictví bude Městský úřad Velké Meziříčí od pondělí 20. dubna 2020 otevřen pro veřejnost v úředních hodinách platících před vyhlášením nouzového stavu. Úřední hodiny budou opět v pondělí a ve středu od 8 do 17 hodin.

Otevírací doba Městského úřadu Velké Meziříčí od 20. dubna:
Pondělí 8:00 – 17:00 hod.
Úterý 8:00 – 13:00 hod.
Středa 8:00 – 17:00 hod.
Čtvrtek 8:00 – 13:00 hod.
Pátek 8:00 – 13:00 hod.

Opatření s vyhlášeným nouzovým stavem však platí stále beze změny. Doporučujeme všem klientům, aby v maximální možné míře komunikovali s úředníky prostřednictvím e-mailu, telefonicky či poštou. Neustále platí doporučení, aby lidé na úřad chodili skutečně jen v nejnutnějších a neodkladných případech.

„I nadále platí výzva pro občany, aby ve svém zájmu úřad navštěvovali jen v neodkladných záležitostech, pokud je to možné, aby platby řešili bezhotovostně a pokud potřebují konzultaci, aby v ideálním případě využili telefonní spojení," apeluje na občany tajemník velkomeziříčského městského úřadu Marek Švaříček. Pokud už občané přijdou na městský úřad osobně, mají dodržovat dvoumetrové rozestupy a nemají se v prostorách úřadu shlukovat. Mají nadále používat ochranné prostředky dýchacích cest a dezinfekci na ruce umístěnou za vchodovými dveřmi budov úřadu.

Dále občanům připomínáme, že minimálně do konce června nebude uložena sankce, pokud některý z místních poplatků nebude včas uhrazen. Stále také platí opatření vlády, dle kterého lidem s propadlými doklady nehrozí žádné sankce. Díky tomu je možné vyřízení nového občanského či řidičského průkazu odložit na později.

V pondělí 20. dubna se znovu veřejnosti otevře Turistické a informační centrum Velké Meziříčí, které bude občanům i nadále k dispozici v kanceláři staré budovy radnice, dveře č. 103.

Michaela Hudková, tisková mluvčí

 

Nahoru