Město zřizuje sběrné místo roušek

17. 3. 2020

P1110539S velkou vlnou pozitivní odezvy se dnes setkala výzva, ve které město prosí občany o pomoc se zajištěním roušek pro pracovníky a dobrovolníky sociálních služeb.

Z tohoto důvodu se ve spolupráci se sociálními službami rozhodlo zřídit sběrné místo, na které mohou občané nosit doma ušité roušky ze 100% bavlny. Přinést můžete i materiály vhodné na výrobu roušek jako například bavlněné nitě, bavlněné látky, šikmé bavlněné proužky či bavlněný tkaloun. Tento vybraný materiál předáme dobrovolníkům, kteří nabídli pomoc s šitím roušek.

Sběrné místo se nachází v budově Obecníku, ihned za vstupními skleněnými dveřmi, na adrese Náměstí 14/16, kde sídlí například odbor správy majetku a bytů či Kavárna a Bistro termoska. Pro sběr slouží od úterý od 8 hodin box, do kterého lidé mohou vhazovat doma ušité roušky, aniž by přišli do kontaktu s někým jiným. Box budou každý den vybírat pracovnice sociálních služeb, které také zajistí společně s dobrovolníky distribuci roušek.
Sběrné místo bude přístupné každý den od 8 do 12 hodin, s výjimkou středy, kdy bude otevřené do 17 hodin.

Město děkuje všem lidem dobré vůle, kteří se aktivně a dobrovolně zapojili do této akce. Všichni víme, že jde o dobrou věc.

Sberné misto obr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Michaela Hudková, tisková mluvčí

 

Nahoru