Velké Meziříčí bojuje v krajské soutěži Zlatá jeřabina

5. 3. 2020

jeřabinaV letošním roce je Velké Meziříčí zastoupeno v krajské soutěži Zlatá jeřabina 2019 ve dvou přihlášených projektech. Lidé pro ně mohou hlasovat do konce března na webu města.

 

V kategorii Kulturní aktivita je přihlášený Evropský festival filosofie, který si v loňském roce nenechalo ujít 5 000 návštěvníků. Během sedmi diskuzních bloků přednášející otevřeli témata týkající se chování člověka v krajině, životního prostředí a přírody na Vysočině. Ale nejen to, zazněly i názory na sametovou revoluci či na to, jak člověka ovlivňuje mediální, umělecké nebo sociálně politické prostředí. Zároveň se třináctý ročník festivalu prolínal s oslavami 120. výročí založení velkomeziříčského gymnázia.

V kategorii Péče o kulturní dědictví je přihlášeno restaurování maleb a štukové výzdoby arkád na zámku. Restaurátorské práce probíhaly od počátku měsíce května do konce listopadu loňského roku. Výsledkem jsou opravené štuky, výmalba klenby a opravené poškození na kamenných sloupech arkád. Nejvíce patrné jsou obnovené erby a dekory tzv. iluzivní architektury, které byly z velké části dosud téměř neznatelné.

Hlasovat mohou lidé od 1. do 31. března prostřednictvím odkazu pod článkem.

HLASOVÁNÍ Zlatá jeřabina 2019

Michaela Hudková, tisková mluvčí

 

Nahoru