Velkomeziříčstí sportovci přivezli ze zimní olympiády dětí a mládeže osm medailí

29. 1. 2020

tit copySportovní výprava Kraje Vysočina si z IX. Olympiády dětí a mládeže v Karlovarském kraji přivezla domů ze čtyř závodních dní celkem osmnáct medailí. Mezi necelou stovkou vysočinských sportovců se neztratila ani početná výprava z Velkého Meziříčí, kterou reprezentovalo celkem sedmnáct nadějných lyžařů, snowboardistů, běžkařů a rychlobruslařů. Na stupně vítězů se postavili osmkrát.

Na lyžích se dařilo především skicrossařům. Pavel Bartoš nenašel přemožitele mezi mladšími chlapci, zároveň si pověsil na krk zlatou medaili i ze soutěže družstev.
Mezi staršími děvčaty vybojovala dvě pódiová umístění Dana Harvey a v mladší kategorii soutěže družstev Lucie Cejpková. Mezi další zlaté skicrossové medailisty se zapsal Tadeáš Bíbr, který zvítězil v soutěži družstev a mezi staršími chlapci vybojoval bronzovou medaili.

Neméně úspěšní byli i snowboardisté. Tomáš Tůma, který již slaví úspěchy na mezinárodní úrovni, ovládl paralelní obří slalom a ve snowboardcrossu si vyjel druhé místo. Slopestylovou trať ze starších dívek proletěla nejrychleji Karolína Slámová a odvezla si domů kov nejcennější.
Mezi další úspěšné dívky se zařadila Kristýna Neumanová, která byla součástí stříbrné vysočinské štafety v rychlobruslení.

Současně švýcarské Lausanne hostilo třetí ročník zimních olympijských her mládeže, kde soutěžilo 74 českých sportovců ve věku od 15 do 18 let. Česká výprava zde měla dvě velkomeziříčské zástupkyně, snowboardistku Sáru Strnadovou a skicrossařku Hanku Krčálovou.

Další vynikající výsledky téměř stovky vysočinských sportovců v konečném bodovém hodnocení vynesly Vysočině celkem osmé místo.

Celé velkomeziříčské výpravě včetně trenérů poděkovalo vedení města 28. ledna na radnici. Během návštěvy se sportovci podepsali do pamětní knihy města a odnesli si na památku upomínkové předměty. Město Velké Meziříčí děkuje všem sportovcům za skvělou reprezentaci, propagaci zimních sportů a přeje všem hodně sil k překonávání sportovních cílů v následujících sezonách.

Michaela Hudková, tisková mluvčí

 

 

 

Nahoru