Diskuzi o zrušení poplatku mezi meziříčskými sjezdy odsunul ministr dopravy na příští rok

31. 10. 2019

P1010632Ministr dopravy Vladimír Kremlík se 29. října zúčastnil jednání se zástupci města Velké Meziříčí, na kterém mu starosta města Josem Komínek předal dopis, ve kterém znovu žádá o vyjmutí úseku mezi exitem Velké Meziříčí východ a západ z dálničních poplatků.

Tím by se dálnice mohla stát objízdnou trasou v případě dopravních komplikací ve městě. „Velmi zásadní je pro mě v první řadě modernizace mostu Vysočina. Hotovo bude v listopadu příštího roku, před tím se znovu sejdeme a vyhodnotíme vývoj dopravy ve městě. Pro rok 2021 pak můžeme diskutovat o případném osvobození osobní dopravy od časového poplatku kolem města," uvedl na závěr ministr dopravy Vladimír Kremlík.

Jednání, na jehož programu byla také návštěva modernizovaného úseku dálnice D1, se zúčastnili představitelé Úřadu vlády a Parlamentu ČR, pracovníci Ministerstva dopravy, ředitel Závodu Praha ŘSD Tomáš Gross a zástupce Kraje Vysočina. Během více jak hodinové diskuze se otevřela témata týkající se výhledu úsekového měření pro příští rok, výběru použité technologie, díky které dojde ke snížení hluku šířeného zespodu mostu při průjezdu automobilu, možnosti vysokorychlostního vážení kamionů nebo otázky vynuceného zákazu vjezdu kamionů do města.

Michaela Hudková, tisková mluvčí

Nahoru