Během celého září lze žádat o dotace na hospodaření v lesích

3. 9. 2019

lesV pondělí 2. září byl zahájen příjem žádostí v rámci dotačního titulu Fondu Vysočiny Hospodaření v lesích 2019 II.

Do pondělní 15. hodiny bylo buď osobně, poštou nebo elektronicky doručeno na krajský úřad celkem 215 žádostí za 18,2 mil. Kč. Kraj Vysočina je v této dotační výzvě připraven mezi majitele lesů a osoby v lesích hospodařících rozdělit až 50 milionů korun. „Stejný dotační titul vypsal kraj už na jaře letošního roku, a tehdy mezi 474 žadatelů rozdělil prvních 26 milionů korun," sdělil krajský radní pro oblast životního prostředí a zemědělství Martin Hyský a dodává, že krajské peníze mají pomoci majitelům lesů nebo lesním hospodářům na Vysočině zmírnit následky kůrovcové kalamity a podpořit obnovu lesních porostů v regionu.

 

Žádosti o dotace v rámci titulu Hospodaření v lesích 2019 II. přijímá Kraj Vysočina od 2. do 30. září 2019, přičemž podání žádosti není omezeno ani vyloučeno úspěšným přidělením dotace už v jarní výzvě. „Předpokládáme, že většina žádostí bude stejně jako na jaře zacílena na pořizování oplocenek. Připomínám proto, že i v aktuální výzvě platí, že oplocenka musí být osázena alespoň z 50 % vyjmenovanými dřevinami," připomíná radní Martin Hyský. Maximální výše dotace pro majitele lesů na území Kraje Vysočina nebo osoby v lesích hospodařících je 500 tisíc korun a vyúčtování skutečných nákladů je třeba dodat do 31. července 2020.

Obsah výzvy je pro všechny zájemce k dispozici na webových stránkách Fondu Vysočiny, kde jsou uvedeny všechny informace potřebné k administraci žádosti, a to včetně návodné metodické příručky, která pomůže s vyplněním žádosti.

Žádosti v papírové podobě, elektronická podání prostřednictvím podatelny Krajského úřadu Kraje Vysočina Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo prostřednictvím datové schránky budou přijímány od 2. září 2019 od 8:00 hodin.

Průběžné informace ke zpracování projektů poskytuje odbor životního prostředí a zemědělství, oddělení zemědělství Krajského úřadu Kraje Vysočina:

Ing. Lenka Vondrová, tel. 564 602 209, e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Ing. Milan Hejda, tel. 564 602 366, e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Ještě jednou upozorňujeme, že před finálním podáním žádosti je možné si nechat žádost zkontrolovat výše uvedenou osobou – můžete se tak vyhnout případnému vyřazení žádosti z důvodu zbytečného administrativního pochybení.

Tisková zpráva Kraje Vysočina

 

Nahoru