Celostátní soutěž Žena regionu zahajuje jubilejní desátý ročník

10. 4. 2019

žena regionuUž desátý ročník má před sebou nezisková celostátní soutěž Žena regionu. Znáte ve svém okolí ženu, která svůj volný čaj věnuje druhým, a přitom zvládá své aktivity skloubit s prací nebo i s péčí o rodinu? Nejedná se přitom o známé osobnosti, ale především o obyčejné ženy, o jejichž nezištných aktivitách nemá veřejnost většinou ani tušení. Cílem projektu, který se koná tradičně pod záštitou Senátu Parlamentu ČR a Asociace krajů ČR, je jejich úsilí a obětavost ocenit. Pomozte i vy a přihlaste zajímavou ženu z vašeho okolí. Nominace můžete zasílat až do 14. června.

Desátý ročník neziskového projektu Žena regionu startuje tradičně nominacemi. Kdokoli z veřejnosti může prostřednictvím webu www.zenaregionu.cz přihlásit do soutěže zajímavou ženu nebo ženy ze svého kraje, a vyjádřit jim tím veřejné uznání. Nominovat je možné od 1. dubna do 14. června 2019. O titul Žena regionu se mohou ucházet ženy v kategoriích: podnikání, politika a veřejná správa, vzdělávání, věda a výzkum, zdravotnictví a charitativní činnost, umění, kultura a sport. „Každý rok se setkáváme s příběhy žen, které pomáhají nemocným, dětem, seniorům, provozují zvířecí útulky, přispívají ke zlepšení a rozvoji svého regionu, podílejí se na veřejném životě a svým aktivním přístupem motivují a obohacují ostatní. Přitom všem ještě zvládají pečovat o svou rodinu a docházet do svého běžného zaměstnání," uvedla zakladatelka projektu Žena regionu Denisa Kalivodová a dodala: „Ráda bych vyzvala všechny, kdo mají ve svém okolí zajímavou ženu, aby ji určitě do soutěže nominovali. Může jít o přítelkyni, matku, sestru nebo třeba kolegyni z práce. Silných příběhů výjimečných žen, které dokáží skloubit svou profesi, prospěšné aktivity i péči o rodinu, je v každém regionu nespočet. Jen se o nich málo veřejně mluví."

Stejně jako v loňském roce bude i letos omezen počet účastnic v krajských kolech na deset, které postoupí do soutěže o prvenství v rámci regionálních kol. Cílem pořadatelů je více se věnovat příběhům nominovaných žen a přitáhnout k nim pozornost médií, eventuálních sponzorů i veřejné samosprávy. Umístění jednotlivých soutěžících bude pak zveřejněno vždy v rámci slavnostního vyhlášení regionálního kola v daném kraji. Do té doby bude výsledné pořadí účastnic tajné. Absolutní vítězka pro celou Českou republiku, která získá od veřejnosti nejvyšší počet hlasů, bude vyhlášena v rámci slavnostního galavečera v Praze.

V loňském roce získala v Kraji Vysočina ocenění Žena regionu Marie Kinsky ze Žďáru nad Sázavou.

10. ročník veřejně prospěšné soutěže Žena regionu se koná pod záštitou předsedy Senátu PČR Jaroslava Kubery a pod záštitou Asociace krajů ČR v čele s předsedkyní Janou Mračkovou Vildumetzovou.

Více na www.zenaregionu.cz

Časový harmonogram 10. ročníku:
◾1.4. – 14.6. 2019 - přijímání nominací žen
◾15.6. – 2.7. 2019 - kompletace nominací
◾3.7. – 31.8. 2019 - hlasování veřejnosti
◾1.9. – 31.10. 2019 - vyhlášení a slavnostnípředávání ocenění regionálním vítězkám ve všech krajích ČR
◾říjen 2019 – slavnostní galavečer v Senátu Parlamentu ČR

-Eva Neuwirthová-

Nahoru