Město Velké Meziříčí a jeho okolí uklidí 1429 účastníků Akce Čistá Vysočina

4. 4. 2019

garbage-4090382 960_720Akce Čistá Vysočina se účastní celkem 23 500 účastníků, z více než 600 různých skupin a organizací.

Nejpočetnější jsou zaměstnanci měst, městysů a obcí, kteří se angažují ve více než 200 skupinách.
Letošní jedenáctý ročník Akce Čistá Vysočina bude probíhat jako tradičně v jarním měsíci dubnu. Úklid podél komunikací je směřován vždy k Mezinárodnímu dni Země, který připadá na 22. dubna. Sběr odpadků bude probíhat v termínu od 8. do 21. dubna.

Registrovat se bylo možné do 28. února, kde účastník vyplnil dotazník, aby byla zajištěna kvalitní organizace. Pro přihlášené jsou připraveny zdarma pytle na odpadky, průhledné budou plněny plasty a černé komunálním odpadem. V předchozích třech letech se vždy účastnilo přes 22 tisíc dobrovolníků a například za rok 2016 sesbírali 104 tun odpadků.

V letošním roce bude účast ještě vyšší. Celkem se přihlásilo 23 500 lidí, kteří mají zájem odlehčit přírodě od odpadků. Martin Hyský, radní pro oblast lesního a vodního hospodářství, zemědělství a životního prostředí prosí řidiče o omezení rychlosti během úklidu v blízkosti komunikací: „Prosíme proto všechny řidiče, pokud uvidíte někoho z nich, snižte svoji rychlost a buďte ohleduplní". Akce je realizována v rámci dvou krajských projektů Zdravý Kraj Vysočina a MA21.


Pro oblast Velkého Meziříčí je přihlášeno 58 organizací a skupin. Počet registrovaných sběračů dosáhl 1429 osob.


Všem dobrovolníkům DĚKUJEME, za pomoc při vytváření čistšího a hezčího prostředí!


-Zuzana Najtová-

Nahoru