Opětovný úspěch Hotelové školy Světlá

21. 3. 2019

IMG 20190315_140356

15. března 2019 jsme se tradičně zúčastnili celorepublikové gastronomické soutěže s mezinárodní účastí v Kroměříži, která se uskutečnila pod záštitou MŠMT, hejtmana Zlínského kraje Jiřího Čunka, prezidenta Asociace kuchařů a cukrářů ČR Bc. Miroslava Kubece a WACS CONTINENTAL DIRECTOR CENTRAL EUROPE, prezidenta Asociace hotelů a restaurací Ing. Václava Stárka a předsedkyně Asociace číšníků ČR Bc. Blanky Musilové.

Naši školu reprezentovalo 5 žáků oboru Hotelnictví, a to ve 3 profesních kategoriích: Hynek Podařil v oboru kuchař, Markéta Kališová v oboru cukrář, Bohumil Sláma, Nicole Linhartová a Lucie Lacinová v oboru barista.

Markéta Kališová se umístila v oboru cukrář v silné konkurenci soutěžících z gastronomických škol z ČR, Polska, Slovenska a Itálie na velmi pěkném 3. místě, ve zlatém pásmu, rozdílem pouhého 1 bodu od nejúspěšnějších.

Soutěžním úkolem byl cupcakes s tématem „Svět kolem nás". V časovém limitu museli soutěžící upéct 6 ks muffinů na základě vytvořené receptury a tematicky dozdobit.

Hynek Podařil se umístil v oboru kuchař v bronzovém pásmu – nominačním pásmu pro postup do finále celostátní soutěže Gastro Junior Brno – Bidfood Cup 2020.

Zadáním byla základní surovina kuřecí prsa (cca 600 g) pro 4 osoby a v časovém limitu museli soutěžící zvolit 2 druhy tepelné úpravy masa s přílohou. Hynkův finální název pokrmu zněl: Kuřecí steak s cuketovým ragú, raviolou plněnou fáší z kuřecích prs, žampionů a sušených rajčat.

Úkolem baristů, Bohumila Slámy, Nicole Linhartové a Lucie Lacinové, bylo připravit v časovém limitu 2 x10 minut 2 porce Espresso macchiato, Cappuccino, Latte macchiatos vytvořením motivu na povrchu mléka dle vlastní fantazie a kavárenským servisem prezentovat zadané nápoje.

Všichni soutěžící obdrželi za svoji svědomitou přípravu a profesionální výkony diplomy, medaile a hodnotné věcné dary.

Děkujeme žákům za vzornou reprezentaci školy, profesionální přístup a přejeme ještě mnoho úspěchů!

Učitelky odborných předmětů Hotelové školy Světlá a SOŠŘ Velké Meziříčí

Mgr. Eva Čech Cejnková, Mgr. Gabriela Bibrová

 

 

Nahoru