Pečovat a žít doma je normální

11. 3. 2019

Pečujete doma o blízkou osobu? Přemýšlíte o tom do budoucna? Nevíte, jak na to? Potřebujete poradit? Pokud Vás zajímají odpovědi na tyto otázky, neváhejte se zúčastnit setkání neformálních pečujících, které se uskuteční v pondělí 8. dubna 2019 od 10 hodin v sídle Kraje Vysočina v Jihlavě.

Dozvíte se potřebné informace o tom, co dělat před tím, než začnete o blízkou osobu pečovat, jaké máte možnosti finanční podpory a jak si o ní zažádat.

Pečujete doma o blízkou osobu? Přemýšlíte o tom do budoucna? Nevíte, jak na to? Potřebujete poradit? Pokud Vás zajímají odpovědi na tyto otázky, neváhejte se zúčastnit setkání neformálních pečujících, které se uskuteční v pondělí 8. dubna 2019 od 10 hodin v sídle Kraje Vysočina v Jihlavě. Dozvíte se potřebné informace o tom, co dělat před tím, než začnete o blízkou osobu pečovat, jaké máte možnosti finanční podpory a jak si o ní zažádat.

Odborníci Vám také poradí, na které úřady a instituce se můžete obrátit, jaké sociální, či zdravotní služby Vám mohou pomoci. Dozvíte se třeba i to, že je možné pomáhat i slovem, svojí přítomností a osobním zájmem. O tom všem budou hovořit odborníci ze svého oboru, kteří Vám budou k dispozici i po konci setkání k osobní konzultaci Vaší situace.

Účastníci setkání si domů odnesou praktickou příručku s názvem „Jak na péči", která vznikla v rámci projektu Podpora neformálních pečujících na Fondu dalšího vzdělávání v Praze. Příručka nabízí ucelený přehled rad a kontaktů v případě řešení rozmanitých situací při domácí péči o své blízké.

Setkání se uskuteční pod záštitou náměstka hejtmana Kraje Vysočina Pavla Fraňka a všichni zájemci jsou srdečně zváni. Jako poděkování na Vás bude čekat drobné pohoštění, v rámci kterého si můžete vyměnit svoje zkušenosti a poznatky s ostatními pečujícími.

Neváhejte se setkání zúčastnit, zajistěte si své místo v sále a kontaktujte organizátory uvedené v pozvánce. Těšíme se na Vaši účast.

Táňa Křížová, odbor sociálních věcí
Krajský úřad Kraje Vysočina

 

 

 

 

 

 

Nahoru