Obřadní síň na hřbitově čeká oprava

13. 2. 2019

IMG 7230

Obřadní síň hřbitova na Karlově včetně celého zázemí projde kompletní rekonstrukcí.

Rekonstrukce prostor pro poslední rozloučení se zesnulými vychází z přísnějších pravidel pro pohřební služby, jež přinesla novela zákona o pohřebnictví z roku 2017. Zejména místo pro poslední úpravu zesnulých vyžaduje takový zásah, aby splňovalo nové podmínky dané zákonem.

V souvislosti s tím projde rekonstrukcí celá budova ze sedmdesátých let. Finanční náklady jsou vyčísleny na více než 15 milionů korun. „Dojde k opravě celé strojové části, chladicího a mrazicího zařízení. Bude se bourat přední část s toaletami, rozšiřovat prosklená část síně, vznikne samostatná místnost pro pozůstalé a vestibul pro další smuteční hosty," vyjmenoval ředitel Technických služeb Jaroslav Mynář s tím, že v nedávné době už došlo k opravě vzduchotechniky, hotové je i nové topení a před lety byl upraven i katafalk.

Nyní se připravuje výběrové řízení na zhotovitele. „Rádi bychom rekonstrukci provedli na etapy. Po dobu opravy obřadní síně bychom chtěli pro civilní smuteční obřady využít prostor ve Špitálku stejně jako při opravě katafalku," dodal Jaroslav Mynář s tím, že jednání o podrobnostech akce budou teprve probíhat.

Martina Strnadová

 

Nahoru