Na webu města se opět objeví audiovizuální záznamy ze zastupitelstev

21. 12. 2018

Výstřižek

Na webu Velkého Meziříčí se opět objeví audiovizuální záznamy ze zasedání zastupitelstva města.


Návrh na zveřejňování audiovizuálních záznamů z jednání zastupitelstva a zveřejňování usnesení rady a zastupitelstva v otevřeném a strojově čitelném formátu na webu města, který podal klub Společně VM, včera zastupitelé schválili dvaceti hlasy.

„Podle našeho zjištění by se náklady na vymazání osobních údajů z audiovizuálních záznamů pohybovaly kolem dvou tisíc korun," uvedla Ivana Bíbrová (Společně VM) s tím, že jde o minimální náklad na to, aby veřejnost mohla audiovizuální záznamy na webu města znovu sledovat. „Pokud půjde opravdu o dva tisíce a nebude to víc, může na to město tuto částku ze svého rozpočtu věnovat. Při přibližně devíti zastupitelstvech za rok by to bylo osmnáct tisíc," řekl k tomu starosta Josef Komínek (ČSSD). Tajemník Marek Švaříček uvedenou cenu potvrdil: „Zjišťovali jsme to a ze strany společnosti, která nám přenos zajišťuje, nám byla sdělena tato částka."

Archiv audiovizuálních záznamů ze zasedání zastupitelstev město ze svého webu stáhlo letos na jaře kvůli obecnému nařízení o ochraně osobních údajů GDPR. Aktuálně mohou zájemci sledovat pouze online přenos.

Martina Strnadová

 

Nahoru