Pokoj lidem dobré vůle, neslo se vánočními koncerty

17. 12. 2018

IMG 6869-19131-800-600-80

„Ať je dán pokoj lidem dobré vůle. Nechť je pokoj v této zemi, aby krajem šla láska a mír," přála nám všem Eva Kočí Valová při vánočních koncertech v Jupiter clubu, jež provázela milým slovem, verši.

 „Vánoce, ač se to v dnešním světě nejeví, jsou svátky klidu, volného tempa, pozastavení prchajícího času a neklidných myšlenek," připomněla moderátorka sobotního a nedělního vánočního koncertu. A oba dva pomohly její slova naplnit. Lidé se alespoň na ten krátký čas mohli zastavit a užít si poklidnou a sváteční atmosféru, o niž se postaralo na dvě stě dvacet pět účinkujících z řad dětí zdejších pěveckých sborů a jejich vedoucích.

Program otevřela nejmladší Sluníčka vedená Věrou Havlišovou a Barborou Rösslerovou, po nich Slunka a sbor Harmonie, jež řídí Andrea Svobodová a Olga Ubrová. Představily se i Pěvecký sbor gymnázia pod vedením Markéty Rosové Prudíkové a sbory základní umělecké školy Andantino a Andante v čele s Helenou Valovou. Sál rozezvučely desítky hudebních nástrojů z tanečního a smíšeného orchestru ZUŠ pod taktovkou Josefa Vaňhary a Martina Karáska. V jejich podání zněly vánoční písně, koledy, tradicionály z českého i zahraničního repertoáru. Ti všichni přispěli k tomu, že z letošních vánočních koncertů odcházeli lidé spokojeni, naladěni, osvěženi.

A jak připomněla Eva Kočí Valová, poděkování za to patří i řediteli Jupiter clubu Milanu Dufkovi, který vánoční koncerty režíroval. Ten připojil slova díků posluchačům, organizačnímu týmu a hlavně účinkujícím, a dodal přání krásných vánočních svátků prožitých v rodinné pohodě a do nového roku 2019 hodně zdraví a štěstí.

Martina Strnadová

 

Nahoru