„Všichni můžeme“, znělo výstavou velkomeziříčského domova pro seniory.

29. 11. 2018

reditel domova_zahajuje_vernisaz_1

Pondělí 26. listopadu patřilo v Domově pro seniory Velké Meziříčí výstavě, která spojuje Kraj Vysočina s jeho partnerskými regiony. U příležitosti slavnostní vernisáže výstavy fotografií byla zároveň zahájena nová osvětová kampaň domova, zaměřená na důsledné třídění odpadu. V domově se tak od včerejška mohou klienti a zaměstnanci, ale i všichni ostatní návštěvníci pokochat krásnými fotografiemi a přitom se mohou seznámit se zavedeným systémem třídění odpadu v domově, kterému slouží nově instalované boxy na chodbách i pokojích klientů.

Vernisáž zahájil ředitel domova Vítězslav Schrek: „Chceme naši výstavu, jejíž tématikou je především příroda, spojit s jakousi výzvou a prohlášením, že se náš domov připojuje ke společenské odpovědnosti, kterou je chránit naše životní prostředí, a že pečlivě třídit odpad u nás mohou už nejen pouze zaměstnanci, ale i všichni naši obyvatelé, hosté a návštěvníci našeho domova".

reditel domova_zahajuje_vernisaz_2Pozvání na vernisáž přijali také vzácní hosté, náměstek hejtmana Kraje Vysočina Pavel Franěk, starosta Velkého Meziříčí Josef Komínek, anebo regionální manažerka společnosti Ekokom Jana Úšelová, která s domovem na kampani spolupracuje. „Domov pro seniory Velké Meziříčí se stal prvním zařízením sociálních služeb na Vysočině, který se zapojil do tak důsledného třídění odpadu. Máme z jejich nápadu i spolupráce s námi velkou radost", prohlásila Úšelová.

Kulturní událost domova si nenechali ujít další organizace a partneři, kteří s domovem dlouhodobě spolupracují, například zástupci z Výchovného ústavu ve Velkém Meziříčí, ze Základní školy Školní, z Denního stacionář Nesa nebo ze Základní školy a Praktické školy Velké Meziříčí. Prostřednictvím zapůjčených fotografií od vysočinského kraje tak mohli všichni pozvaní putovat po jeho spřátelených regionech, které představil zástupce Krajského úřadu Kraje Vysočina pan Zbyněk Čech.

Kristýna Pokorná

Nahoru