Lípa pro republiku v půli cesty

5. 11. 2018

WP 20181031_14_22_08_Pro

Od června letošního roku začal v Domově pro seniory svoji činnost zahradnický kroužek. Jeho hlavním posláním je nabídnout seniorům možnost kontaktu s přírodou a to buď přímo na zahradě, nebo pomocí mobilní zeleně, která putuje za seniory. Nemůže-li Mohamed k hoře...

Náplň kroužku byla různá a vždy vycházela z aktuálního dění v přírodě, což napomáhá seniorům orientaci v čase. Během setkávání jsme zpracovávali dozrávající plody, vařili bezinkovou marmeládu nebo si připravili čerstvý jablečný mošt. Tvořili jsme nejen květinové aranžmá na zkrášlení pokojů, ale troufli jsme si i na výzdobu společných chodeb domova.

Poslední setkání 31. října bylo slavnostnější. Připojili jsme se k výzvě výsadby lip k výročí vzniku republiky a společně Domov pro seniory Velké Meziříčí spolu s Domem s pečovatelskou službou Velké Meziříčí (Sociální služby města Velké Meziříčí) jsme vysadili lípu na prostranství mezi oběma domovy. Krásnou atmosféru dobrého společného díla podtrh fakt, že strom věnoval místní občan Vilém Lavický.

Slavnosti, na které si všichni zapěli hymnu, se pochopitelně zúčastnili ředitel DS Velké Meziříčí Mgr. Vítězslav Schrek i Mgr. Jana Jurková ředitelka Sociální služby města Velké Meziříčí. Největší ozdobou celé akce však byla klientka Domova pro seniory ve Velkém Meziříčí, která byla u toho, když československá republika vznikala.

Honza Uher

WP 20181031_14_08_38_Pro

WP 20181031_14_18_46_Pro

Nahoru