Proběhl šestý NKT koloběh 2018 Velké Meziříčí

2. 11. 2018

foto-start

Šestý ročník tradičního podzimního závodu v běhu a současně na kole, který proběhl 20. října, ukončil letošní závodní sezonu ve Velkém Meziříčí.

Na jeho startu u Areálu zdraví se sešlo 21 smíšených párů. Závodníci zdolali již známou trasu v délce 25 kilometrů kolem Velkého Meziříčí. Po cestě je čekaly čtyři občerstvovací stanice. Nejrychleji dojela do cíle dvojice – Lýdie Brázdová a Pavel Sinkule v čase 1 hod 50 min. Tím se stali nejen absolutními vítězi závodu, ale obsadili také první příčku ve věkové kategorii do 80 let.

Oceněny byly nejlepší dvojice ve třech věkových kategoriích a zvlášť ještě v kategorii rodinné. První místo v rodinné kategorii obhájili loňští vítězové – sourozenci Klára a Tomáš Stávkovi. Tato sympatická dvojice byla zároveň druhou nejrychlejší celkem, dojela totiž pouze 6 minut po první dvojici. Koloběh je specifický tím, že ke zdolání trati se smí použít jedno jízdní kolo, druhý z dvojice běží. Na trase se muž a žena mohou na kole střídat, musí ale být na celé trati spolu ve vizuálním kontaktu.

„Závod se nám vydařil, všichni pěli ódu na perfektní značení. I počasí bylo nakonec přes špatnou předpověď parádní," konstatovala po skončení závodu Michaela Dvorská, hlavní organizátorka závodu.

Koloběh pořádá Sportovní centrum Velké Meziříčí, hlavním partnerem je místní firma NKT, dalšími podporovateli jsou Poex, Nominal, Amicus, AndDesign. Mediálními partnery jsou Velkomeziříčsko, ZaostřenoVM a SportVM.

Dagmar Martakidu

foto-z-trati

 

Nahoru