Starší žáci házené se přiblížili přímému postupu do žákovské ligy

24. 10. 2018

report copy

V neděli 21. října odehráli starší žáci házené třetí kolo Ligy Vysočiny. Pořadatelství turnaje se zhostila Kuřim. Hrálo se v krásné nové městské sportovní hale. Takovou včetně přilehlého welness můžou sportovci a široká veřejnost Velkého Meziříčí městu Kuřim jenom závidět.


Hrací doba byla 2x 15 minut. Soutěž je rozdělena na dvě skupiny, kdy první dva celky po podzimu hrají na jaře o celkové vítězství v Lize Vysočiny a zbylé týmy se utkají ve skupině o pohár předsedy Krajského svazu házené. Navíc nejlepší mužstvo po podzimu má právo přímého postupu do prestižní Žákovské Ligy. My máme pro letošní sezonu v soutěži dva týmy, které na podzim hrají východní skupinu.

A družstvo mělo na turnaji zápasy jako na houpačce. V utkání o čelo tabulky proti Novému Veselí jsme velmi špatně začali a po deseti minutách jsme prohrávali 1:4. Hra v útoku byla zbrklá, nedokázali jsme si vypracovat dobré střelecké příležitosti a nechali se brzy přerušovat. Naštěstí velmi dobře fungovala alespoň obrana. Po oddechovém čase jsme hru zpřesnili, na obraně jsme ještě přidali a zápas začali otáčet. Vše vygradovalo sedmimetrovým hodem v náš prospěch deset vteřin před koncem. O ten se přihlásil sebevědomě Radovan Škoda a radosti nás všech vystřelil výhru 8:7. Utkání proti kompletním domácím kohoutům z Kuřimi jsme začali na výbornou. Vše fungovalo na jedničku a po deseti minutách jsme vedli 7:1. Pak jsme prostřídali a soupeř začal z náskoku ukrajovat. Po přestávce navíc změnil útočný systém na dva pivoty a i když jsme se na tuto variantu na tréninku připravovali, tak to byl pokrm, který naší obraně vůbec nechutnal. Až do konce zápasu jsme s ním měli problémy. Naštěstí fungoval alespoň útok a my byli na konci rádi za remízu 15:15. V dalších zápasech jsme vyhráli již bez větších problémů a do tabulky si tak připsali z 8 možných bodů hned sedm.

Velmi dobře se tentokrát prezentoval jak v obraně tak v útoku Jakub Strýček a od začátku sezony potvrzuje, že je klíčovým hráčem tohoto týmu.

Jelikož domácí Kuřim porazila tým z Nového Veselí, jsme tak v průběžné tabulce na 1. místě s náskokem třech bodů na právě druhé Nové Veselí. Přímý postup do Žákovské Ligy můžeme stvrdit hned následující turnaj. Ten pořádáme u nás na hale v neděli 4. listopadu, a doufáme, že nás přijdete podpořit.

B družstvo, které je z větší části tvořeno mladšími žáky odehrálo další povedený turnaj. Kluci získávali cenné zkušenosti a dokázali vybojovat jeden bod za remízu z Dolní Cerekví. Potěšitelné je, že všichni chtějí hrát a být na hřišti, čehož se jim v tomto týmu dostává mírou vrchovatou, nebojí se střílet a zkoušet si věci naučené z tréninku. Zatím kluci ztrácí na obraně a v útoku proti starším a urostlejším soupeřům hlavně fyzicky, ale to se v dalších letech obrátí v jejich prospěch. Každopádně je hodně na čem v tréninku pracovat. Tahouny tohoto týmu jsou Marek Požár a Robin Koudela, v bráně Tomáš Kučera, velké zlepšení ukázal Martin Špinar. Pochvalu za bojovnost a elán zaslouží však všichni hráči z obou našich družstev.

Výsledky:

Velmez A Dolní Cerekev 16:7
Velmez A Velmez B 19:13
Velmez A Kuřim 15:15
Velmez A Nové Veselí 8:7
Velmez B Kuřim 6:20
Velmez B Nové Veselí 4:12
Velmez B Dolní Cerekev 11:11
Hráli:

VM A - Lukáš Deraha, Radim Kocourek, Martin Chalupa, Jakub Russ, Radek Navrátil, Pavel Kotouček, Jakub Mach, Adam Požár, Jiří Čermák, Jakub Strýček, Radovan Škoda,

VM B - Tomáš Kučera, Štěpán Čermák, Martin Špinar, Vojtěch Bradáč, Robin Koudela, Marek Požár, David Dřímal, David Slabý, Petr Zezula, Jakub Uchytil.

Trenér - David Stoklasa

Vedoucí družstva - Tomáš Krčál

David Stoklasa

(Zdroj: Redakce Velkomeziříčsko)

Nahoru