Volejbalisté začali porážkami

20. 10. 2018

IMG 6469

Začátek volejbalových soutěží nevyšel, jak bychom chtěli - 6 porážek a 4 vydřené body za porážky 2:3. Třikrát se to „povedlo" juniorům, jednou mužům.

Muži

Nejprve 1. liga mužů. První 4 zápasy hrajeme na půdě soupeřů a začali jsme v Bučovicích. V těch, kde jsme minulý rok skončili a týden před prvním kolem hráli Český pohár. Vždy jsme prohráli a Bučovice jsme neporazili ani teď. My hráli špatně, domácí naopak velice dobře. Trenéru Čížkovi se podařilo sestavit zkušený tým z bývalých extraligových hráčů a bylo to až moc znát. Nedali nám šanci od začátku. Možná snad kromě úvodního vedení 4:1. Potom jsme začali vyrábět chybu za chybou a domácí toho naopak využili. Porážka byla jasná a vzhledem k tomu, že Bučovice tipuji na přední místa v tabulce, tak zase tak zásadní nebyla. To v druhém zápase šlo o víc. Staré Město bylo sice posílené o extraligové mladé hráče ze Zlína, ovšem zde jsme šanci na vítězství měli. Za stavu 1:1 jsme vedli 23:20 a nevyhráli. To bylo klíčové. Vyhráli jsme jasně čtvrtý set, tím pádem jsme měli zajištěný první prvoligový bod. Páté sety jsou vždy loterií. Nám nevyšla. I tak to není taková katastrofa, ale přeci jenom stále prohrávat už nechceme.

Bučovice – VELMEZ 3:0

Staré Město – VELMEZ 3:2

Junioři

Junioři o týden později ani netušili, že z 20 možných setů, odehrají celých 19 a nevyhrají ani jeden zápas. A měli. Rozhodně hned první s pražským Prosekem. Máme zbrusu nové družstvo. Zápasové zkušenosti z nejvyšší juniorské soutěže neměl nikdo. Loňská celá generace ročníku 1998 odešla. Přesto jsme otočili 0:1 na 2:1 a nakonec nic nedotáhli do konce. Taktéž v druhém zápase. Zde jsme pro změnu 1:2 prohrávali a i když jsme 4. set jasně vyhráli, nakonec jsme odešli podruhé poraženi. Byť opět s bodem. Další den přijeli České Budějovice. Přijeli komplet i s hráči extraligového Jihostroje a vícemistry Evropy juniorů Šotolou a Polákem. Jestliže jsme vyráběli s Prosekem salvy chyb, tak nedělní zápas byl úplně jiný. Vůbec jsme se nelekli zvučných jmen v týmu soupeře a začali jsme nebojácně. Dobře jsme podávali, útočili i blokovali. Najednou jsme vedli 2:0. Potom přeci jen mnohem zkušenější soupeř nás pozvolna začal přehrávat. Ale nevzdali jsme to a dřeli stále. Na vítězství to sice nestačilo, ale na bod ano. Druhý zápas začal podobně jako první. Získali jsme první set. Ostatní sety si již budějovičtí pohlídali.

VELMEZ – Posek Praha 2:3, 2:3

VELMEZ – České Budějovice 2:3, 1:3

Co na závěr. Že to bude těžká sezóna jsme avizovali již dlouho předtím a důvody také uváděli. Vydrží jen ti nesilnější, nejoddanější, nejzaujatější. Navíc na sebe navalují balvan odpovědnosti. To zvládne už pouze jenom, kdo je chlap!!. Zbabělci odpadnou. Z porážek se rodí pozdější vítězové. A jak jsem již psal „HRDINOVÉ NEKECAJ A DO TMY JDOU".

Petr Juda

Při psaní tohoto článku, který jsem psal naněkolikrát, jsem přijal s radostí zprávu o prvním vítězství na Tesle 3:0!

1. liga poprvé doma:

pátek 19. 10. 19:30 VELMEZ – ČZU Praha

sobota 20. 10. 15:15 (!) VELMEZ – České Budějovice B

 

Nahoru