Čtvrťáci ze ZŠ Školní navštívili Domácí hospic Vysočina

12. 10. 2018

IMG 4066_1

Ve čtvrtek 11. října se byly děti ze 4. A v rámci Dne otevřených dveří seznámit se službami Domácího hospice Vysočina v našem městě. Tým zaměstnankyň složený ze sociální pracovnice a zdravotních sester dětem činnost hospice představil. Místní pracovnice velmi srozumitelnou formou dětem vysvětlily, co je jejich náplní práce a posláním, a to poskytování profesionální péče a podpory nevyléčitelně nemocným lidem a jejich blízkým, prostřednictvím terénních a ambulantních služeb.

Děti si se zájmem prohlédly zdravotnické vybavení a kompenzační pomůcky, které zde půjčují do domácností. Všechny dostupné pomůcky dámy dětem předvedly a vysvětlily jim, jak se s nimi zachází. K velké radosti si děti mohly některé pomůcky vyzkoušet přímo na místě. Například zvedák určený ke zvedání a přepravování osob s pohybovými obtížemi, polohovací lůžko, různé druhy digitálních přístrojů na měření vitální kapacity plic, tlaku a tepové frekvence, glukometr apod. Pozornost dětí rovněž upoutaly batohy plné zdravotnického materiálu, se kterými zdravotnice „vyráží" do terénu.

Chtěly bychom poděkovat paní Lence Babákové, Lee Chmelařové, Radmile Jasenské a Jeleně Machové, které se naší třídě ochotně a s velkou trpělivostí věnovaly.

Mgr. Jana Kubátová a Mgr. Vlasta Müllerová

Více fotografií na www.3zsvm.cz

(Zdroj: Redakce Velkomeziříčsko)

 

Nahoru