Domácí boccistka Pavlína Třísková drží po turnaji 4. místo

10. 10. 2018

2018 domácí_hráčky_P__Třísková_v_callroomu_se_soupeřem_a_asistentkou

O víkendu 6.–7. 10. 2018 žila 3. ZŠ ve Velkém Meziříčí sportem. Konalo se zde 3. kolo národní soutěže v boccie, na které se sjeli hráči I. a II. ligy z celé republiky.

V číslech to znamenalo účast 52 hráčů, kteří za víkend sehráli 75 zápasů. Dle soutěžního řádu 2018 hráči odehrají ve své lize a své zdravotní kategorii během čtyř turnajů dvakrát zápas každý s každým. Systém tak spolehlivě ukáže, jaká je současná výkonnost každého hráče. Příznivý výsledek uhrála domácí hráčka Pavlína Třísková I. liga, kat. BC 2, která je po 3 kolech na krásném 4. místě.

Na turnaji byla už tradičně příjemná atmosféra, diváci měli možnost sledovat vyrovnané zápasy i překvapivá vítězství, prohry, radost i pláč. 3. ZŠ je pro vozíčkáře svým velkorysým prostorem velmi sympatická, stejně tak Velké Meziříčí svou polohou u D1. Podstatné je pro účastníky i možnost ubytování v Centru Kociánka, Březejc, kde nacházejí optimální zázemí pro nocleh a regeneraci sil po hře. Turnaj se konal díky podpoře MŠMT a města Velké Meziříčí. Děkujeme tímto za pochopení pro potřeby sporťáků – vozíčkářů, pro něž boccia je dimenze, v které zapomenou na svoje denní trable, je pro ně motivací pracovat na sobě, možností setkávání se stejně postiženými kamarády, sdílení... Děkujeme všem, kteří nám fandí a podporují naši celoroční sportovní činnost.

-MoD-

Velká fotogalerie ZDE.

(Zdroj: Redakce Velkomeziříčsko)

 

Nahoru