Starší žáci házené odehráli první kolo Ligy Vysočiny

3. 10. 2018

hazena copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy

V sobotu 29. září jsme odcestovali do Nového Veselí na první kolo turnaje Ligy Vysočiny. Hraje se turnajovým způsobem. Družstva jsou rozdělena do dvou skupin, kdy nejlepší dva týmy po podzimu postupují do finálové skupiny o celkového vítěze Ligy Vysočiny. Ostatní týmy se spolu utkají o tzv. Pohár předsedy Krajského svazu házené.

Navíc družstvo které bude mít po prvních čtyřech kolech nejvíce bodů, bude mít možnost přímého postupu do celostátní Žákovské Ligy. Hrací doba je 2x 15 minut. My jsme v letošním ročníku postavili dvě družstva, která byla nalosovaná do skupiny Východ a za soupeře na podzim budeme mít celky Dolní Cerekve, Nového Veselí a Kuřimi. Naše B družstvo bude z větší části tvořeno mladšími žáky a bude se soustředit na získávání nových zkušeností s velkou házenou a maximální vytížení všech zúčastněných hráčů. A družstvo bude mít za cíl postup do finálové skupiny a nejlépe i postup do Žákovské Ligy.

Na samotném turnaji se A týmu dařilo. Až na utkání s Novým Veselím jsme všechny zápasy vyhráli a připsali si do tabulky 6 bodů. V zápase s domácími nám poněkud vázla souhra jak v obraně tak v útoku a úplně jsme tak nenavázali na dobré výkony v přípravě. Navíc soupeř ukázal daleko větší touhu po vítězství a na tom se dá do příště určitě více zapracovat. Nutno ovšem také říci, že nám kvůli rodinným či zdravotním důvodům chybělo docela dost hráčů. Téměř po roční pauze se vrátil na hřiště Jirka Čermák a vedl si dobře. Střelecky i herně vynikal Radek Navrátil a pro celý tým byl oporou.

U B družstva se povedlo přesně to, co od tohoto týmu chceme. Všichni hráči si dostatečně zahráli, skoro všichni si dali branku, v utkáních bylo vidět zlepšení a odměnou bylo i jedno vítězství.

Utkání:

Velmez A - Dolní Cerekev 24:6
Velmez A - Velmez B 15:6
Velmez A - Nové Veselí 11:14
Velmez A - Kuřim 15:13
Velmez B - Dolní Cerekev 13:11
Velmez B - Nové Veselí 4:17
Velmez B - Kuřim 11:22

Hráli:

Velmez A: Lukáš Deraha, Jiří Čermák, Tomáš Rosa, Martin Chalupa, Jakub Russ, Jakub Strýček, Radek Navrátil, Radovan Škoda, Adam Požár, Benjamin Rosa.

Velmez B: Tomáš Kučera, Jaroslav Pavlíček, Benjamin Rosa, Robin Koudela, Marek Požár, Jaroslav Požár, Jiří Winterling, David Dřímal, Jakub Uchytil, Petr Zezula.

Trenéři: David Stoklasa, Radek Navrátil

David Stoklasa

(Zdroj: Redakce Velkomeziříčsko)

Nahoru