Mladí atleti startovali na mistrovství ČR

25. 9. 2018

IMG 5555IMG_

O víkendu se v Jablonci konalo Mistrovství ČR žactva. I přes chladné a deštivé počasí padly tři individuální české rekordy této kategorie. Novými českými rekordmany jsou Adéla Novotná ve sprintu na 60 m, Josef Drahota a Tereza Babická na 200 m překážek. K účasti se z našeho oddílu se nominovali Petr Vokoun (800 m), Sára Pavlidu (60 m, 150m ), Tereza Lišková (oštěp) a štafeta děvčat na 4x60 m (Vendula Puzrlová, Vendula Švihálková, Zuzana Rašovská a Sára Pavlidu).

Petr Vokoun postoupil z rozběhu nejrychlejším časem ze všech účastníků 2:05,56 – 8 setin za osobním rekordem. Ve finále už mu síly scházely, přesto po bojovném výkonu obsadil výborné 5. místo v čase 2:06,90.

Sára Pavlidu startovala ve sprintech jako jedna z nejmladších účastnic. Z rozběhů na 60 m a na 150 m mezi nejlepších osm zatím nepostoupila.

Tereza Lišková v hodu oštěpem svým pokusem dlouhým 32,59 m vybojovala celkové 12. místo.

Velice kvalitní oddílový rekord 31,00 s zaběhla štafeta děvčat na 4x60 m (Puzrlová, Švihálková, Rašovská Pavlidu) a obsadila mezi 23mi štafetami 8. místo.

Pro Petra Vokouna, Terezu Liškovou, Vendulu Puzrlovou a Zuzanu Rašovskou to byl poslední šampionát v žákovské kategorii, Vendula Švihálková bude mít možnost startovat na žákovském mistrovství i příští rok, Sára Pavlidu ještě další 2 roky.

Tímto závodem skončila hlavní sezóna v kategoriích staršího žactva.

Atletickou sezonu na dráze zakončí naši atleti závodním trojbojem: v pátek 28. 9. finálem krajského přeboru družstev mladšího žactva, v sobotu 29. 9. baráží o postup do 1. ligy mužů a v neděli 30. 9. finálem krajského přeboru přípravek.

Kompletní výsledky zde

Foto ze závodů zde

-VELMEZ-


(Zdroj: redakce Velkomeziříčsko)

Nahoru