Velkomeziříčští házenkáři uspěli na velkolepém házenkářském festivalu v Lovosicích

17. 9. 2018

41351726 311831926247573_2506447969398554624_o-18126-800-600-80

Házenkářská chlapecká družstva absolvovala srpnové kvalitní týdenní soustředění, kde se kluci připravovali na letošní sezonu. V termínu 7.–9. září se účastnila naše družstva minižáků, mladších a starších žáků jednoho z největších a kvalitativně nejlepších turnajů, který se koná v ČR. Celkem se turnaje ve třech kategoriích zúčastnilo 61 týmů ze 3 zemí.

Minižáci

Kluci z mini, kteří i tento rok spadají pod Dózu SVČ, turnaj zvládli dobře. V této kategorii startovalo celkem 21 týmů. Hrálo se 2x 10 minut. V naší šestičlenné základní skupině jsme vyhráli všechny zápasy. Zvlášť souboj s Jičínem byl jeden z nejlepších zápasů celého turnaje v této kategorii. Čtvrtfinále jsme odehráli proti Lounům a bohužel jsme odešli z tohoto zápasu poprvé poraženi. V souboji o 5.- 8. místo jsme jednou přesvědčivě vyhráli a jednou prohráli o gól. Nakonec jsme skočili na 6. místě. Adam Krejčí byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem turnaje v této kategorie. Před turnajem bychom toto umístění brali, ale mohli jsme v celkovém umístění skončit lépe. I tak pochvala pro všechny kluky.

Výsledky:

VM - Ústí nad Labem  27:19
VM - Liberec 40:29
VM - Jičín (celkové 2. místo) 29:25
VM - Chomutov 36:4
VM - Děčín 33:13
VM - Louny 23:26
VM - Talent Plzeň 2 37:11
VM - Talent Plzeň 1 18:19
 

Sestava: Ondřej Trifanov, Daniel Červený – Vítek Smejkal, Tomáš Jelínek, Adam Krejčí, Štěpán Fiala, Michal Badalík, David Bradáč

Trenéři: Petr Kaštan, Vlaďka Horáková, Martin Krejčí, Jiří Holý

Mladší žáci

Mladší žáci ve velmi silné skupině postupovali z prvního místa, když po kolektivním a bojovném výkonu porazili Duklu 1 a Hostivice, prohra o gól s Chodovem, kde více času odehráli kluci mladších ročníků nic nevyřešila. Los do čtvrtfinále nám určil Duklu Praha 2, jednoho z největších favoritů na celkové vítězství. Po nádherném zápase jsme slavili postup de semifinále, kde nás čekal ještě těžší soupeř Lovosice. I když jsme po poločase vedli o dvě branky, finále nám nakonec uniklo. V utkání o třetí místo jsme opět nastoupili proti Dukle1. Ve vyrovnaném zápase jsme ke konci zápasu neproměnili důležité příležitosti a tak po prohře o gól 11:12 nám zůstalo nepopulární čtvrté místo. Kluky je potřeba pochválit za výborné výkony a úžasnou partu, která si v budoucnu určitě medaili vybojuje.

Sestava: Marek Uchytil – Jakub Uchytil, Robin Koudela, Benjamin Rosa, Adam Jaša, Marek Sedlák, Jiří Winterling, Antonín Homola, Štěpán Čermák, Lubomír Izdný, Ondřej Navrátil, Vojtěch Bradáč,

Trenéři: Petr Kavka, Radek Navrátil, Pavel Uchytil

Starší žáci

V kategorii starších žáků se turnaje zúčastnilo 16 družstev, rozdělených do 4 skupin po čtyřech. Všechny týmy byly velmi kvalitní a my se těšili na konfrontaci s kluby zvučných jmen. Hrací doba byla 2x 15 minut.

V pátek jsme si říkali, že jakákoli výhra ve skupině by byla úspěchem. První utkání jsme odehráli proti slovenskému HK Slavoj Trebišov. Kluci do utkání doslova vlétli a proti urostlejším hráčům soupeře si vybudovali během prvních deseti minut náskok 7:1. Ten neustále navyšovali až na konečných 27:13. Ve druhém pátečním utkání jsme nastoupili proti velkému favoritu turnaje A týmu domácích, HK Lovosice. V utkání se vše dařilo, kluci bojovali, plnili vše na čem jsme se domluvili, a tak se zrodilo asi největší překvapení na turnaji a my slavili výhru 21:19. V sobotu ráno jsme dokázali zvítězit nad týmem Sokol Úvaly v poměru 21:18 a zaslouženě tak postoupili z prvního místa ve skupině mezi nejlepších osm.

Ve čtvrtfinále jsme v sobotním odpoledni poměřili síly s druhým týmem skupiny D, Libercem. Do utkání jsme bohužel nevstoupili dobře, trápili jsme se v útočné fázi, soupeř nás měl velmi dobře přečtené a jelikož ani defenziva nebyla tentokrát důrazná a kupila mnoho chyb, soupeř zaslouženě vysoko zvítězil 15:23. V nedělním ránu, kdy většina ostatních ještě spala, jsme se utkali s Louny ve skupině o 5.-8. místo. Utkání vypadalo podle času začátku, a i když v poločase byl ještě stav vyrovnaný, tak ve druhé půlce jsme zcela odpadli a soupeř, který ukázal více chuti do hry, zvítězil vysoko11:20. Škoda, tento zápas jsme měli zvládnout. Po utkání jsme si s hráči některé herní situace a přístup k utkáním vysvětlili a v posledním utkání o sedmé místo proti Centru Haná jsme již zase předváděli to, čím bychom se v sezoně chtěli prezentovat. Odměnou byla výhra 19:14 a konečné 7. místo na turnaji.

Kdyby nám před turnajem tohle umístění někdo nabízel, bereme ho všemi deseti. Obzvláště skalp Lovosic se cení. Nejdůležitější však je, že si všichni hráči dostatečně zahráli, všichni dali proti silným soupeřům branku a byl vidět progres jak v obraně, tak i v útočných činnostech. Turnaj vyhrál tým Talent Plzeň, před Duklou Praha A a domácími HK Lovosice A.

Zápasy našeho týmu:
Velmez - HK Slavoj Trebišov 27:13 (16:7)
Velmez - HK Lovosice A 21:19 (10:9)
Velmez - TJ Sokol Úvaly 21:18 (10:9)
Velmez - Liberec Handball 15:23 (5:11)
Velmez - TJ Lokomotiva Louny 11:20 (8:10)
Velmez - Centrum Haná 19:14 (11:9)

Hráli: Lukáš Deraha, Tomáš Kučera, Radim Kocourek, Tomáš Rosa, Martin Chalupa, Jakub Russ, Radek Navrátil, Filip Čížek, Pavel Kotouček, Jakub Mach, David Slabý, Adam Požár, Jakub Strýček, Radovan Škoda.

Trenéři: David Stoklasa, Michael Bezděk

Vlaďka Horáková

(Zdroj: redakce Velkomeziříčsko)

 

Nahoru