Správa dálnice rozšíří odpočívadla kolem Velkého Meziříčí

11. 1. 2017

sprava silnic

Ředitelství silnic a dálnic připravuje rozšíření odpočívek pro kamiony na dálnici D1. Velkému Meziříčí by se tak mohlo ulevit od kamionů, které pro povinné přestávky využívají i parkovací plochy v těsné blízkosti města, včetně průmyslové zóny. Starostovi Radovanu Necidovi to v odpovědi na jeho dopis sdělil generální ředitel ŘSD Jan Kroupa.

Na odpočívadle přímo nad městem přibude podle ŘSD dokonce i kavárna či restaurace. "Připravujeme úpravu odpočívky Velké Meziříčí v km 144,6 vpravo, která bude spočívat v jejím doplnění o kavárnu-restauraci v místě výhledu na město Velké Meziříčí a most Vysočina," uvedl Jan Kroupa, který vypočítal, jaké stavební úpravy odpočívadel na dálnici ředitelství dále připravuje: "Znovuzprovozněny mají být odpočívky Říčky a Korbel jako tzv. malé odpočívky. V rámci modernizace D1 došlo v rámci celkové rekonstrukce odpočívky Devět křížů k navýšení počtu míst pro nákladní automobily, a to o 9 míst na pravé straně a 6 míst na levé straně této odpočívky. Na odpočívce Troubsko v km 187,5 vpravo běží příprava rozšíření odpočívky na velkou odpočívku, která je v současnosti ve fázi technické studie a záměru projektu."

Starosta Radovan Necid k rozšíření odpočívek vyzval poté, co se ve městě začaly hromadit kamiony, které zde plní povinné přestávky. "V souvislosti s rekonstrukcí dálnice se komunikace v našem městě a okolí zejména večer stávají jedním velkým parkovištěm. V průmyslové zóně jde dokonce o tak velký problém, že jej pravidelně musí řešit naše městská policie.," vysvětlil starosta a dále doplnil: "Svolal jsem na sklonku loňského roku představitele firem z průmyslové zóny a dohodli jsme se na postupném řešení. Slib rozšíření odpočívek je tedy první krok a budeme v hledání možností, jak průmyslové zóně v tomto smyslu ulevit, pokračovat."

Petros Martakidis

Nahoru