Občanská poradna

thumb obcanska-poradnaObčanská poradna Žďár nad Sázavou za podpory Města Velké Meziříčí nabízí našim občanům bezplatné odborné poradenství, které je možné využít každou sudou středu do 11.30 do 15.00 hod v budově Městského úřadu Velké Meziříčí v zasedací místnosti ve 2. patře. V uvedené době se mohou občané dovolat na telefonní číslo 721 137 458.

Občanská poradna provozuje svou činnost na adrese Dolní 1, Žďár nad Sázavou. Posláním občanské poradny je bezplatné poskytování rad, informací a pomoci všem, kteří se na ni obrátí. Poradenství je určeno lidem v obtížné životní nebo sociální situaci. Poradna pomáhá řešit problémy z oblasti dluhové a finanční problematiky, sociálních dávek, sociálních služeb, pojištění, zaměstnanosti, bydlení, rodiny a občanských vztahů, občanského soudního řízení, veřejné správy, školství, zdravotnictví, náhrady škody. Dále rady a informace v oblasti práva pracovního, rodinného, občanského, oblasti sociální, finanční a dluhové problematiky, exekučního řízení, pojištění, náhrady škody, bydlení, ochrany spotřebitele, občanského soudního řízení, a dalších. Poradenství je bezplatné, nestranné a diskrétní. Občané mohou své problémové situace konzultovat s poradkyní anonymně, tedy nemusí udávat jakékoliv osobní údaje -jméno, bydliště, aj.

Při konzultaci v poradně klient objasní svou problémovou situaci a společně s poradkyní si ujasní, čeho chce klient dosáhnout. Poradkyně seznámí klienta s příslušnou právní úpravou, s jeho právy a povinnostmi, a společně hledají způsoby řešení problému klienta a jejich dopad. Klient se sám rozhoduje o výběru z nabídnutých řešení. Poradkyně vždy respektuje názor a rozhodnutí klienta.

Občanská poradna Žďár nad Sázavou je občanské sdružení, nestátní nezisková organizace, je sociální službou podle zákona o sociálních službách. Občanská poradna není advokátní kancelář, nepodává žaloby soudu, nezastupuje klienty před soudem.

Na poradnu je možné se obrátit také telefonicky na č. 566 520 165 nebo e-mailem na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. . Informace o poradně jsou zveřejněny na webových stránkách www.opzdar.cz .
Kontakty a provozní dobu velkomeziříčské Občanské poradny naleznete zde

JUDr. Dagmar Čížková, vedoucí a poradkyně Občanské poradny Žďár nad Sázavou.

docJak se nedostat do dluhové pasti

docPromlčení dluhu

pdfPomoc a poradenství obětem trestných činů

Nahoru