Podpora obnovy kulturních památek prostřednictvím obcí s rozšířenou působností pro rok 2014 – 2. kolo

Ministerstvo kultury vyhlásilo pro rok 2014 dotační program „Podpora obnovy kulturních památek prostřednictvím obcí s rozšířenou působností“. Finanční prostředky z tohoto programu jsou určeny na zachování a obnovu nemovitých kulturních památek, které se nalézají mimo památkové rezervace a zóny, nejsou národními kulturními památkami, a které nejsou ve vlastnictví České republiky. Podpora z uvedeného programu má dosáhnout zejména tam, kde to dosud stejně účelným a efektivním způsobem neumožňovaly jiné programy Ministerstva kultury.

 

Z uvedeného programu nelze hradit náklady na modernizace objektů (např. zateplování, vytápění, elektroinstalace, rozvody vody, kanalizace, vzduchotechnika, zdravotně technická instalace, nové typy oken a dveří, zřizování obytných podkroví, nové vikýře), úpravy veřejných prostranství, pořízení restaurátorského průzkumu, stavebně-historického průzkumu a projektové dokumentace.

 

Žadatel: vlastník kulturní památky

 

Minimální podíl vlastníka: 10% z nákladů, k nimž se váže poskytnutý příspěvek

 

Uzávěrka příjmu žádostí druhého kola: 30. 4. 2014

 

Celková výše nevyčerpaných finančních prostředků určených pro druhé kolo: 585 000,- Kč

 

Další informace o programu včetně formuláře žádosti:

 

http://www.mkcr.cz/cz/kulturni-dedictvi/pamatkovy-fond/dotacni-programy/podpora-obnovy-kulturnich-pamatek-prostrednictvim-obci-s-rozsirenou-pusobnosti-2432/

Nahoru