Vyhlášení programu

Podpora obnovy kulturních památek prostřednictvím obcí s rozšířenou působností

Ministerstvo kultury vyhlásilo pro rok 2016 dotační program „Podpora obnovy kulturních památek prostřednictvím obcí s rozšířenou působností". Finanční podpora z tohoto programu je určena na zachování a obnovu nemovitých kulturních památek, které se nalézají mimo památkově chráněná území, a které nejsou národními kulturními památkami. Podpora z uvedeného programu má dosáhnout zejména tam, kde to dosud stejně účelným a efektivním způsobem neumožňovaly jiné programy Ministerstva kultury.

Z uvedeného programu nelze hradit náklady na modernizace objektů (např. zateplování, vytápění, EI, rozvody vody, kanalizace, vzduchotechnika, ZTI, nové typy otvorových výplní, zřizování obytných podkroví, nové vikýře, atd.), úpravy veřejných prostranství, pořízení restaurátorského průzkumu, SHP a PD.

Žadatel: vlastník kulturní památky

Minimální podíl vlastníka: 10% z nákladů, k nimž se váže poskytnutý příspěvek

Uzávěrka příjmu žádostí prvního kola: 29. 2. 2016

Celková výše finanční kvóty na rok 2016 pro ORP Velké Meziříčí: 739 000,-Kč

Další informace o programu včetně formuláře žádosti:
http://www.mkcr.cz/cz/kulturni-dedictvi/pamatkovy-fond/dotacni-programy/podpora-obnovy-kulturnich-pamatek-prostrednictvim-obci-s-rozsirenou-pusobnosti-2432/

Finanční kvóta stanovená pro ORP Velké Meziříčí (tzn. 739 000,- Kč) bude rozdělena v prvním kole. S ohledem na tuto skutečnost vyzýváme vlastníky kulturních památek k podávání žádostí o dotaci (finanční podporu) z programu Podpora obnovy kulturních památek prostřednictvím obcí s rozšířenou působností pro rok 2016 v termínu
do 29. 2. 2016. V případě nevyčerpání finančních prostředků z uvedeného programu v prvním kole bude na internetových stránkách Města Velké Meziříčí zveřejněna výzva k podávání žádostí o dotaci ve druhém kole (dle zásad programu je uzávěrka příjmu žádostí ve druhém kole 30. 4. 2016) včetně výše nevyčerpaných finančních prostředků.

Nahoru