Z událostí městské policie - březen 2024

6. 3. 2024 byl na služebnu MP předán nález platební karty, která byla vzata do úschovy a následně předána na ztráty a nálezy při MěÚ.

8. 3. 2024 přijala hlídka MP oznámení, že do provozovny čerpací stanice ZDAR zaběhlo kotě. Hlídka se dostavila na místo, kde ji bylo řečeno, že se kotě již v provozovně nenachází. Bez dalších opatření.

8. 3. 2024 strážníci přijali oznámení, že v ulici Zdeňky Vorlové před provozovnou Happy sport club upadl muž a způsobil si tržné zranění na hlavě. Hlídka se neprodleně dostavila na místo, kde muži poskytla prvotní ošetření a zavolala ZZS Kraje Vysočina. Její lékař po vyšetření rozhodl o převozu muže do nemocnice.

10. 3. 2024 městská policie za pomoci MKDS zjistila, že na náměstí došlo k povalení betonového koše, který se rozbil. Podezřelý z činu dál pokračoval v chůzi a vzápětí napadl muže, který ho vyzval, aby nepořádek uklidil. Vzhledem k tomu, že se podezřelý choval agresivně, neuposlechl výzvy MP a snažil se dále útočit na přítomné osoby, strážníci použili hmaty a chvaty a nasadili mu pouta. Věc pak předali k dořešení policii s podezřením ze spáchání přečinu výtržnictví.

12. 3. 2024 v 10:19 hodin přijala MP telefonické oznámení. Oznamovatelka MP sdělila, že má sousedku staršího věku, která má psa a ten v bytě štěká, což není obvyklé a měla obavu, zda se sousedce něco nestalo. Hlídka MP zjistila kontakt na sousedku, na kterou se rovněž nemohli dozvonit. Po telefonu strážníci zjistili, že je paní v pořádku a psa uklidní.

12. 3. 2024 v 12:55 hodin přijala hlídka MP telefonické oznámení, že v ulici Novosady leží na zemi nějaká podnapilá žena. Strážníci se neprodleně dostavili na místo, kde zjistili, že se jedná o ženu bez domova z Třebíče. Strážníci na místě provedli u ženy orientační dechovou zkoušku s výsledkem téměř 3 promile alkoholu v dechu. Na místo byla přivolána RZZS, kdy lékař po vyšetření povolil převoz do PZS v Jihlavě, kam byla žena transportována.

13. 3. 2024 v 13:35 hodin bylo na služebnu MP oznámeno, že v ulici Pionýrská stojí zaparkovaná dodávka a má rozbité levé zpětné zrcátko. MP z MKDS dohledala vozidlo, kterým bylo vozidlo poškozeno. Další činností strážníci zjistili, že vozidlo stojí v ulici U Jasanu. Strážníci zjistili provozovatele vozidla, který uvedl, že si není vědom, že by došlo k uvedené události. Dále uvedl strážníkům, že se spojí s majitelem dodávky a nehodu společně vyřeší.

14. 3. 2024 v 09:55 hodin řešila hlídka MP parkující vozidlo v ulici Hornoměstská (Palouky u protipovodňové zdi), které tam stojí delší dobu. Hlídka zjistila provozovatele vozidla a poučila jej ve smyslu zákona o silničním provozu a vyzvala jej, aby vozidlo parkoval na místech, kde je to povolené. Provozovatel vozidla vozidlo přeparkoval.

14. 3. 2024 v 15:50 zjistila pěší hlídka MP na hřbitově skupinu mladíků, kteří tam seděli na lavičce. Dva mladíci po spatření hlídky z místa utekli. Ostatní byli poučeni, aby po sobě uklidili. Strážníci po chvíli zjistili, že dva mladíci, kteří prchli, měli u sebe malé množství marihuany, již chtěli vyzkoušet. Strážníci jim marihuanu odebrali a kontaktovali rodiče, aby se dostavili na služebnu MP k projednání, neboť se jednalo o nezletilé děti. Věc byla konzultována s Policií ČR, jež si od strážníků převzala informace o osobě, která mladíkům drogu prodala.

16. 3. 2024 v 01:53 hodin MP z MKDS zjistila, že před budovou Panoramy došlo k fyzické potyčce dvou osob. Na místo byla neprodleně vyslána hlídka MP. Na místě strážníci oba muže od sebe odtrhli a zjistili, že se jednalo o dva Maďarské občany, pobývající v Třebíči. Ti se poprali, neboť jeden z nich nechtěl jít do místa pobytu. Vzhledem k tomu, že nebyli schopni hodnověrně prokázat svoji totožnost byli oba muži předvedeni na PČR. Na PČR byla provedena ODZ na přítomnost alkoholu v dechu kdy oba muži nadýchali více jak 1 prom. alkoholu v dechu. Strážníci ošetřili oba muže, kteří měli tržnou ránu v obličeji a druhý na koleni. Na místo byla přivolána RZZS. Po ošetření lékařem RZZS byl jeden transportován do nemocnice v Třebíči a druhý si přivolal Taxi službu, se kterou rovněž odjel do Třebíče. Oba muži budou předvoláni po vystřízlivění na služebnu MP k projednání přestupku.

16. 3. 2024 v 15:52 hodin na základě telefonického oznámení, které bylo přijato MP že v ulici Sportovní je sražená srna, strážníci kontaktovali mysliveckého jednatele, který srnu z místa odvezl.

20. 3. 2024 v 15:20 hodin bylo přijato telefonické oznámení od občana z Olší nad Oslavou, že se na jeho pozemku nachází pes pravděpodobně buldoček, který měl napadnout jejich psa a manželku. Hlídka na místě zjistila, že se pes na zahradě oznamovatele již nenacházel. Dále bylo zjištěno, že nedošlo k žádnému napadení psem ani osoby ani psa, paní byla pouze vystrašená. Následně byl zjištěn majitel psa, který byl poučen ve smyslu volného pohybu psů a byl vyzván, aby si psa zajistili proti útěku.

21. 3. 2024 v 07:30 hodin se na služebnu dostavila žena, která předala strážníkům nalezenou platební kartu, kterou nalezla u bankomatu KB na Náměstí ve Velkém Meziříčí. Nález byl zadokumentován a předán na ztráty a nálezy.

22. 3. 2024 v 17:40 hodin nalezla hlídka MP v ulici Ve Vilách Maďarský pas. Nález byl zadokumentován a předán na ztráty nálezy MÚ ve Velkém Meziříčí.

22. 3. 2024 v odpoledních hodinách bylo MP zjištěno prostřednictvím MKDS, že v ulici Rozkoš spí na lavičce muž. Hlídka strážníků na místě zjistila že se jednalo o místního muže bez domova, který nadýchal téměř 3 promile alkoholu v dechu. Vzhledem k tomu, že muž nebyl v ohrožení zdraví, života a byl schopen samostatného pohybu a kontroloval své jednání, bylo mu strážníky doporučeno, aby se šel vyspat do místa pobytu. Muž z místa odešel.

26. 3. 2024 v 10:15 hod. v ulici Třebíčská VM zjištěna hlídkou MP dopravní nehoda dvou osobních vozidel. Nehoda se obešla bez zranění. Hlídka MP zajišťovala usměrňovala dopravu do příjezdu Policie ČR DN ZR.

 

26. 3. 2024 v 13:00 hodin byl zjištěn v ulice Nad Plovárnou spadlý strom na chodník, který bránil v průchodu. Prostřednictvím vedoucího odboru školství MÚ, bylo zajištěno odklizení stromu.

27. 3. 2024 v dopoledních a následně v odpoledních hodinách došlo v důsledku nesprávného parkování na parkovišti ve Svitu k zablokování dvou vozidel, která nemohla z místa odjet. MP prostřednictvím Policie ČR dohledala kontakt na provozovatele vozidel, která bránila k odjezdu vozidel ze střední řady.

Za uvedené období městská policie odhalila 178 dopravních přestupků, které byly zjištěny ve Velkém Meziříčí. Jednalo se především o porušování dopravního značení a porušování obecné úpravy silničního provozu. Většina přestupků byla vyřešena na služebně pokutou příkazem na místě, ostatní přestupky budou oznámeny příslušnému odboru dopravy k projednání ve správním řízení.

V městysi Křižanov bylo odhaleno 149 dopravních přestupků, které se týkaly překročení nejvyšší dovolené rychlosti a byly naměřeny úsekovým měřením, které provádí MP Velké Meziříčí. Tyto přestupky MP postupuje odboru dopravy MÚ Velké Meziříčí k dalším úkonům.

Jan Klikar,
vedoucí strážník Městské policie Velké Meziříčí

Nahoru