Dny zdraví ve Velkém Meziříčí – letošní 12. ročník dnů zdraví byl ve znamení dýní

P9111780 – kopieVe čtvrtek 11. září 2014 na náměstí mohli zájemci ve stanovém městečku ochutnat dýně upravené na různé způsoby od pomazánek, bábovek, směsí, pečené kousky, zelí, sirupy aj.

Děti si zde měly možnost vyrobit papírové dýně, vyřezat dýňové strašidýlko nebo si prohlédnout různé druhy dýní. Akce nabídla návštěvníkům prostřený stůl nebo možnost zakoupit si podzimní dekoraci domů. Kromě dýňových specialit, zde byla nabídka spousty přírodních produktů a výrobků, neboť jak z názvu vyplývá, jde v prvé řadě o zdraví. Na náměstí tak u stánků nabízeli med a další včelí produkty, sirupy, léčivé bylinky, mléčné výrobky, potraviny z farmy, zeleninu aj. Byl zde také promo stánek Informačního centra bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství, který zájemce informoval o potravinách a v obřadní síni jste si mohli nechat pracovníky Všeobecné zdravotní pojišťovny změřit tlak a hladinu tuku v těle. Vedle toho probíhal na náměstí na pódiu doprovodný program nejen pro děti mateřských škol, základních škol, ale i širokou veřejnost.

 

Den zdraví neměl svůj program jen na náměstí. V průběhu celého týdne byly pořádány další akce DDM Velké Meziříčí, v Chaloupkách Velké Meziříčí, v Kopretině – centrum pro rodiče s dětmi, přednáška v Jupiter clubu aj.

Tímto děkujeme všem, kteří na akci spolupracovali, především Spolku žen, který z dýní vytvořil spoustu dobrot a ukázal, jaká je široká škála využití dýní. Poděkování také patří sponzorům, kteří na akci přispěli.

Fotogalerii naleznete zde.

Nahoru