Velkomeziříčské Dny zdraví

logo zdrave mestoVšechny příznivce zdravého životního stylu i širokou veřejnost zveme ve čtvrtek 3. října 2013 na DNY ZDRAVÍ S CHUTÍ JABLEK.

Akce proběhne tentokrát od 9 do 17 hodin v zahradě a budově městské knihovny, ul. Poštovní 1392/22. Připravují ji pro vás

Chaloupky Velké Meziříčí ve spolupráci s Městem Velké Meziříčí a Městskou knihovnou Velké Meziříčí.

Návštěvníky čeká bohatý program s ústředním tématem nejoblíbenějšího českého ovoce – jablka. Budeme se věnovat péči o jabloně při sázení, roubování i průběžné péči během roku, novodobým způsobům kompostování s ukázkou principů fungování vermikompostéru a termokompostéru.

Dále bude připravena bohatá ochutnávka různých odrůd jablek, spojená s návštěvnickou anketou o nejchutnější české jablko, ochutnávka více jak tuctu druhů pečiva a dezertů s jablky, vlastnoruční výroba moštu, pečení i dušení jablečných lahůdek na ohni, vaření a pití jablečného čaje a výtvarné dílničky pro předškolní i školní děti.

Jako už tradičně se zde s prezentací svých produktů, služeb či ochutnávkou představí místní školy, organizace i firmy – Střední hotelová škola Světlá a OA, Základní a střední škola Březejc, Střední škola řemesel a služeb, Český svaz žen, Český zahrádkářský svaz, Český svaz včelařů, Centrum pro rodiče s dětmi Kopretina, Bioprodukt, Ovoce-zelenina Jan Smejkal, EKO informační centrum Jihlava, Liga vozíčkářů, Zahradnictví Molnár Budišov, Krámek u Marušky.

Pracovnice Všeobecné zdravotní pojišťovny zájemcům provede přeměření tlaku a tělesného tuku a pracovnice městské knihovny všem zájemcům o odbornou literaturu i beletrii připraví tematickou výstavku knih a časopisů.

Na své si tak zde přijdou milovníci přírody a zahradničení, děti, kuchařky i všichni ostatní, co se rádi dozvídají nové, užitečné věci a přitom se i dobře pobaví.

Za pořadatelský tým Z. Poláková, foto: archiv Chaloupky

Plakát DNY ZDRAVÍ S CHUTÍ JABLEK

Nahoru