Štafeta Klimatour ve Velkém Meziříčí

Klimatour 2013 web bannerDne 25. června 2013 do města Velkého Meziříčí zavítal mezinárodní cyklistický peloton,

který startoval v Koněšíně a první etapový den končil ve Velkém Meziříčí. I přesto, že počasí tohoto dne ráno nebylo příznivé a hodně pršelo, skupinka odvážných cyklistů radostně vyrazila na cestu i za doprovodu dvou rodinek se svými malými ratolestmi. Do Velkého Meziříčí přijel peloton s menším zpožděním, ale o to víc jsme se snažili připraveným programem dětí mírně unavené cyklisty osvěžit a povzbudit. V úvodu všechny přítomné přivítal pan starosta Ing. Radovan Necid, převzal symbolickou štafetu od pana starosty Ing. Pavla Pavlíčka z Tasova a poté následoval program. Bylo možné vidět taneční vystoupení dětí z Crazy teamu, ukázku činnosti mladých hasičů, představil se nám Junák – svaz skautů a skautek ČR – středisko Velké Meziříčí, Liga vozíčkářů a Wellmez – nízkoprahové zařízení. A ani cyklisté se nedali zahanbit a naučili nás hymnu štafety Klimatour 2013 a potěšili děti dárečky a soutěžemi za doprovodu trubky a housliček. Poté se peloton přesunul do prostor střediska Chaloupky – Ostrůvek, kde na ně kromě teplého občerstvení čekal ještě zoolog Martin Malač, který většinu přítomných upoutal svým profesionálním vyprávěním o životě pavouků, mloků a hadů včetně ukázek živých tvorů. Všem se večerní program moc líbil.

Ve středu ráno se peloton sešel v obřadní síni radnice, kde jim místostarosta města pan Josef Komínek předal symbolickou štafetu do další zastávkové obce, kterou byly Bory a popřál šťastnou cestu a lepší počasí.

Rádi bychom ještě jednou poděkovali za Zdravé město Velké Meziříčí všem, kteří se na přípravě této akce podíleli – DDM Velké Meziříčí, Sbor dobrovolných hasičů Velké Meziříčí, Junák – svaz skautů a skautek ČR – středisko Velké Meziříčí, Chaloupky, o. p. s. – středisko Velké Meziříčí, Wellmez – nízkoprahové zařízení ve Velkém Meziříčí, Liga vozíčkářů Velké Meziříčí, Jupiter club Velké Meziříčí a Zdravý Kraj Vysočina.

IMG 0643IMG 0656IMG 0661IMG 0667IMG 0674IMG 0676IMG 0683

Nahoru