Záchranáři předvedli ukázky zásahů

P1390098Školáci zavítali v rámci výuky na Náměstí, kde se ve čtvrtek 9. září odehrál šestý ročník Dne záchranářů. Mimo hojného počtu žáků přišla široká veřejnost se zájmem o ukázky techniky a zásahů. Obojí předvedly složky Integrovaného záchranného systému Kraje Vysočina. Úvodních slov se ujali oba představitelé vedení města, zástupci od Zdravotnické záchranné služby Kraje Vysočina, Hasičského záchranného sboru Velké Meziříčí, Policie ČR, Městské policie Velké Meziříčí a BESIPu Kraje Vysočina.

První ukázka upozornila na důležitost chráničů a vhodného oblečení. Simulovaná dopravní nehoda motorkáře vedla k poranění jeho páteře. K zásahu se sjeli výjezdové skupiny složek Integrovaného záchranného systému Kraje Vysočina a společně tak ukázaly, jak funguje moderní setkávací systém tzv. rendez-vous. Hasiči poté předvedli zásah při úniku nebezpečných látek a policisté se vyřádili na pachateli se svými skvěle vycvičenými psy.

Sednout si do policejního nebo hasičského auta, podívat se na vybavení sanitky nebo vyzkoušet pevnost límce, mohli všichni přítomní a hlavně pozvaní žáci. Za organizaci Dne záchranářů děkujeme koordinátorům ze Zdravého města Velké Meziříčí v čele s vedoucím správního odboru Josefem Švecem.

Zuzana Najtová

Nahoru