Do úklidu Vysočiny se zapojili i lidé z Meziříčí

P1300354Tradiční osvětová akce Čistá Vysočina, realizovaná v rámci projektu Zdravý Kraj Vysočina a místní Agenda 21, se letošní rok konala již podvanácté. V termínu od 12. do 25. dubna se do sběru zapojilo úctyhodných 13 000 dobrovolníků. Také v Meziříčí se objevili sběrači jak z řad občanů, tak i organizací včetně městského úřadu.

„V rámci akce Čistá Vysočina chodíme už léta uklízet prostranství na Paloukách za Billou, kde odjakživa býval velký nepořádek, na který nás upozorňovali i místní obyvatelé. Oblast jsme poslední dobou rozšířili dále přes řeku Balinku směrem ke stráni. V letošním roce jsme společně sesbírali hodně plechovek a PET lahví, různé druhy obalů, igelitů, vytáhli jsme i pneumatiku z řeky. Poprvé jsme sbírali také roušky a respirátory nejrůznějších barev," uvedla Zdislava Fialková, koordinátorka akce Čistá Vysočina pro Velké Meziříčí. Pracovnice radnice, která se dlouhodobě zabývá problematikou odpadového hospodářství, se aktivně podílí na úklidu Vysočiny již od roku 2011. Výjimku tvořil pouze loňský rok, kdy se akce nekonala. „Igelitovou tašku na sběr odpadků si beru s sebou, i když ve svém volném čase vyrazím třeba jen na procházku. Mám dobrý pocit z toho, že přispívám k hezčímu městu," podotkla Fialková.

P1300383Ve Velkém Meziříčí se do sběru odpadu zapojilo celkem 6 organizací. Jmenovitě se jednalo o Městský úřad Velké Meziříčí, Spolek žen, Sbor dobrovolných hasičů Mostiště, Základní školu a Praktickou školu Velké Meziříčí, Házenou Velké Meziříčí a politické uskupení Společně VM. Všem zmíněným institucím i jednotlivým fyzickým osobám, které se do akce zapojili, tímto velmi děkujeme.

Lucie Málková

Nahoru