Záchranáři se dětem představili v akci

zachranari titZdravotníci, hasiči a policisté předvedli ve čtvrtek 10. září ukázky své práce na velkomeziříčském náměstí. Proběhl již pátý Den záchranářů.

Jak probíhá resuscitace člověka, jak je náročné obléknout si ochranný oblek bránící před nákazou infekcí, jak bezpečně uhasit hořící olej nebo jak probíhá zadržení nebezpečného pachatele s pomocí policejního psa se dozvěděli děti i dospělí během dvouhodinového programu Dne záchranářů.

Kromě akčních ukázek z běžné činnosti záchranářů si zájemci mohli prohlédnou zblízka hasičskou techniku, policejní motocykl s vozem a stanoviště záchranné služby včetně sanitky. Posléze hlavně děti nadšeně uvítaly možnost pohladit si služebního psa, vyzkoušet si, jak se cítí zločinec s pouty na rukách a zblízka si prohlédnout, jak funguje vyprošťovací zařízení hasičů.

Cílem akce bylo nejen děti naučit správně reagovat v různých krizových situacích, ale také poznat zblízka práci záchranářů, kteří denně zachraňují zdraví a životy druhých.

Den záchranářů uspořádalo Zdravé město Velké Meziříčí ve spolupráci s Krajem Vysočina. Na ukázkách se podílely Zdravotnická záchranná služba Kraje Vysočina, Hasičský záchranný sbor Velké Meziříčí, Policie ČR a Městská policie Velké Meziříčí.
Město Velké Meziříčí tímto děkuje všem, kteří na akci spolupracovali a prezentovali svoji činnost. Sponzorem hasících přístrojů byla firma Vlastimil Dvořák, provozovna Petráveč, revize hasících přístrojů.

M. Hudková

zdrave mesto_zdravy_kraj

 

 

 

Nahoru