Nepotřebná jízdní kola mohou lidé poslat do Afriky

kolo pro_afrikuZbavit se starého kola, které však ještě poslouží dobré věci, mohou nově lidé i ve Velkém Meziříčí. Zdravé město se letos připojilo do projektu Kolo pro Afriku a rozšířilo sběrná místa na Vysočině.

Zájemci mohou darovat kolo v jakémkoli stavu, nebo i jen náhradní díly či nářadí. Potřebné je totiž úplně všechno. Vybraná kola pomohou dětem v africké Gambii, díky kterým budou moci dojíždět do svých škol.

Kola mohou lidé odevzdávat v areálu technických služeb na Karlově v pondělí 8. června a ve středu 10. června, vždy od 13 do 16 hodin.

Jak uvádějí sami organizátoři sbírky, slavnostní předávka kol je velikou událostí. „To, že danou školu někdo vybral do tohoto projektu, proškolil místního mechanika, daroval mu kvalitní nářadí, ale hlavně, že lidé z úplně odlišné země, kteří je vůbec neznají, jim darovali něco tak důležitého a hodnotného, jako je jízdní kolo, je pro místní obyvatele věcí až neuvěřitelnou a vnímají ji jako veliký dar," popisují iniciátoři projektu, kterým se podařilo od roku 2012 předat gambijským školákům 7 334 kol.

Michaela Hudková, tisková mluvčí

Sbirka kol plakat copy

 

Nahoru