Den jazyka si užili děti i dospělí

tit copyProcvičit si zábavnou formou český jazyk a strávit příjemné páteční odpoledne dorazilo do prostor bývalé restaurace Obecník okolo padesáti dětí se svými rodiči. Proběhl zde 1. ročník oslavy, kterou u příležitosti Mezinárodního dne mateřského jazyka připravili členové Komise Zdravého města Velké Meziříčí.

 

Dvouhodinový program, do kterého se aktivně zapojili nejen děti, ale i jejich rodiče, sklidil velký úspěch.
„Jsem nadšený kolik dětí dorazilo, s takovou účastí jsme v pátek odpoledne opravdu nepočítali. Jsem moc rád, že naše akce lákají čím dál více lidí," dodal Josef Švec, koordinátor Zdravého města.
Soutěžním odpolednem návštěvníky provedly Libuše Kotoučková a Květoslava Koudelová. Děti si tak díky připraveným hrám měly možnost vyzkoušet aktivity podporující správné dýchání při mluvení, zúčastnit se hry rozvíjející sluchové vnímání, procvičit si výslovnost hlásek či si zahrát na básníka.

Další naplánovanou akcí je Den pro Ženu, který proběhne 7. března. U příležitosti oslav Mezinárodního dne žen pro vás členové Komise Zdravého města pořádají opět na Obecníku prodejní výstavu. Od 10 do 17 hodin se zde budete moci nechat nalíčit, využít výživové poradentství, prohlédnout si mnoho ručně dělaných výrobků, dekorací, bytových doplňků, keramiky a šperků.

Den pro ženu obr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

M. Hudková

 

Nahoru