Dóza připravila pro děti z mateřských školek Den bez bolístek

titVe čtvrtek 7. listopadu 2019 se ve velkém sále Jupiter clubu VM konala dopolední soutěž „Den bez bolístek", zaměřená na prevenci nebezpečí úrazů dětí ve věku 3-6 let. Přihlásilo se šest čtyřčlenných družstev z MŠ Čechova, Nad Plovárnou, Sokolovská a MŠ Oslavická.

 

Děti si poutavými videoukázkami připomněly, jaké různé nástrahy a nebezpečí úrazu na nás mohou číhat doma či v blízkém okolí, jak např. správně přecházet přes silnici, kde je bezpečné místo pro hraní, jak se chovat při napadení psem, jak moc důležité jsou ochranné pomůcky při jízdě na kole či koloběžce a zejména si připomněly důležitá telefonní čísla integrovaného záchranného systému.
Projekce jednotlivých nebezpečných situací byly proloženy soutěžemi, které vyžadovaly převážně sportovní dovednosti žáků mateřských škol, ale také i schopnosti rychle nalézt pexesové dvojice či rychle přenést zraněného plyšového kamaráda na mobilních nosítkách.
Na vše bedlivě dohlížela tříčlenná porota zastoupená Policií ČR, Hasičským záchranným sborem a organizátorem DÓZOU střediskem volného času VM.
Za finanční a materiální podporu děkujeme Městu Velké Meziříčí (grant Zdravé město), Policii ČR, Hasičskému záchrannému sboru a BESIPu.

Výhercům gratulujeme a ostatním školkám umístěným na 4. místě děkujeme za účast.
1. místo - MŠ Sokolovská, tř. Berušky - 28 bodů
2. místo - MŠ Oslavická, tř. Veverky - 22 bodů (na základě vítězství z rozstřelu)
3. místo - MŠ Čechova, tř. Broučci - 22 bodů

Mgr. Jaroslava Živčicová

 

Nahoru