Nesměřské údolí ožilo radostnými hlásky našich dětí

DSC04207Sobota 10. června 2018 patřila ke dnům, který členové Asociace rodičů a přátel zdravotně postižených dětí v ČR, klub Velké Meziříčí, prožívají společně a to již tradičně na srubu rodiny Podstatských v Nesměřském údolí.

Sešlo se na 70 rodinných příslušníků a příznivců naší Asociace. Všichni měli dostatek prostoru si popovídat, sdělit svoje radosti i starosti a užít si krásného letního dne.

Letošní program byl realizován v rámci „Grantového projektu Zdravé město – Město Velké Meziříčí v roce 2018: Procvičujeme se s radostí" a proto nebyla nouze o pohyb a zdravou stravu. Děti tak mohly vyzkoušet nová švihadla a míče, odpočívat na nových dekách. K ochutnávce nechybělo velké množství ovoce a zeleniny. Odvážní účastníci, velcí i malí, si zacvičili jógu pod vedením p. Martiny Kalendové. Protažení těla pod modrou oblohou a výhledem do korun stromů ocenili zástupci obou pohlaví. Ochutnávku dobrého vepřového masa, v průběhu celého odpoledne, doplnila výroba a konzumace „pečených hadů". Teenageři si zkusili zadělat na ně kynuté těsto a věřte, že se s tím popasovali s vervou.

Příchod prudšího deště naznačil účastníkům blížící se konec akce. Dozpívali tak krásné písně za doprovodu kytary a harmoniky a vyrazili k domovu s pěknými zážitky ze společně stráveného dne.


Za pořadatele Bc.Marcela Jůdová

DSC04169 DSC04191 DSC04224
DSC04228 DSC04230 DSC04254
DSC04265    
     

 

Nahoru