Letošní Envirocup půlmaraton se vydařil

pulmaraton2016Letošní půlmaraton, který se uskutečnil 11.6.2016, překvapil rekordním počtem 106 běžců. Starosta Radovan Necid odstartoval hlavní závod přesně v 9 hodin, na trasu vyběhlo 81 mužů a 25 žen.

Diváci jim fandili, když nejdříve obíhali dvě kolečka kolem náměstí, potom se vydali dolní městskou branou podél řeky Oslavy přes areál firmy NKT Cables do Nesměřského údolí.

Do cíle dorazili v pořádku všichni závodníci. Nejrychlejším běžcem a absolutním vítězem byl Zdeněk Štíbnar s časem 01:18:00 (z kategorie muži 40-49 let), v nejobsazenější kategorii mužů 18-39 let zvítězil Štěpán Dvořák, hned za ním doběhl Michal Kučera a na 3. místě Tomáš Stávek.

Nejrychlejší ženou byla Zuzana Hendrichová s časem 01:37:44. Kromě počtu účastníků byl překvapením závodu nevidomý běžec Ondra Zmeškal s průvodcem Tadeášem Mahelem. Jejich čas byl 01:44:39, což pro oba znamenalo krásné 50. místo. Další obdivuhodný výkon předvedl 14letý Jan Kubíček, který běžel dospěláckou kategorii, předběhl většinu dospělých závodníků a skončil na 17. místě. Všichni také obdivovali výkony mužů v kategorii 60-70 let, zúčastnilo se jich celkem pět, nejrychlejší z nich Pavel Klusáček doběhl s krásným časem 01:39:01.

Své běžecké síly změřily i děti v různých věkových kategoriích. Měli jsme radost ze všech 45 přihlášených malých běžců, kteří statečně obíhali kolečka kolem náměstí. Pro ty děti, které zrovna neběhaly, byl připraven bohatý doprovodný program – skákání na trampolínkách a tancování na hudbu, malování na obličej, hry a závodníci mohli dokonce využít hlídání dětí. Tento doprovodný program byl podpořen z Grantového programu Zdravé Město – Město Velké Meziříčí v roce 2016.

Všem zúčastněným děkujeme a vítězům gratulujeme!
Kompletní VÝSLEDKY najdete na stránkách www.envirocup.cz.
Fotky ze závodu naleznete v galerii ZDE
Velmi děkujeme sponzorům akce!
NKT Cables, Město Velké Meziříčí, Jupiter club, Jelínkova vila, Alpa, ZaostřenoVM, NovinyVM.cz

Nahoru