Cykloturistický putovní týden

cv1V termínu 15.7.-21.7.2016 proběhl cykloturistický putovní výlet na Olomoucku s názvem Cykloturistikou za poznáním. Putovní výlet připravili vychovatelé pro děti, které trávily letní prázdniny v našem zařízení a z nejrůznějších důvodů nemohly být ve svých rodinách se svými nejbližšími.

 

První trasa směřovala do Loštic, k hradu Bouzov a zpět přes Bílou Lhotu a Moravičany do Mohelnice. Druhá pak do Litovelského Pomoraví, na Nové Zámky a Mladeč. Třetí trasou jsme přes Úsov a Červenku navštívili město Litovel. V další etapě jsme pokračovali z Litovle až do Olomouce. A odtud pak následující den zpět po trase Sv. Kopeček - Dolany - Štarnov - Štěpánov - Střeň - Litovelské Pomoraví - Litovel. Během celé akce bylo najeto 174 km na kolech. Některé z dětí seděly vůbec poprvé na kole a ujeté kilometry jsou pro ně úctyhodným výkonem.

Kromě jízdy na kole byl celý týden doplněn o pestrý doprovodný program. Děti zhlédly představení v Cirkusu Berousek, prohlédly si jeskyně v Mladči nebo olomoucké památky a také navštívily ZOO na Sv. Kopečku.

Poděkování patří městu Velké Meziříčí, které poskytlo finanční podporu z grantového programu Zdravé město, a dále vychovatelům výchovného ústavu, kteří celou akci připravili a realizovali.

 

cv2 cv3 cv4
cv5    

 

 

 

Nahoru