POŽÁRNÍ CISTERNA NA PITNOU VODU

IROP-CZ-RO-B-C RGB

 

 

 

Registrační číslo projektu:     CZ.06.4.59/0.0/0.0/16_076/0009597

Termín realizace:                   10/2018 – 08/2019

Rozpočet projktu:                   3 708 000,-Kč

 

Hlavním cílem projektu je zvýšit akceschopnost jednotky JSDH a zvýšit kvalitu řešení mimořádných událostí, zejména požárů v období dlouhotrvajícího sucha. Dalším neméně důležitým cílem je díky moderním zařízením, kterými bude cisterna na pitnou vodu provedení automobil vybavena, daleko rychlejší a efektivnější nasazení sil a prostředků na místě mimořádné události, což může vést ke zvýšení počtu zachráněných osob, zvířat a nárůstu objemu uchráněných hodnot.


Specifického cíle 4.1 bude dosaženo zvýšením připravenosti k řešení a řízení rizik a katastrof jednotkou SDH Velké Meziříčí formou pořízení techniky pro předcházení a odstraňování následků způsobených extrémním suchem.


Tento cíl je komplementární s Operačním programem Životní prostředí, kdy z operačního programu Životní prostředí jsou realizována technická a protipovodňová opatření a z IROP podpora připravenosti složek IZS.


Výstupem projektu je cisterna na pitnou vodu provedení automobil.


Pořízení cisterny vede ke zvýšení akceschopnosti jednotky SDH města Velké Meziříčí při řešení mimořádných událostí v důsledku sucha. Příčinou vzniku sucha a s tím souvisejících mimořádných událostí v regionu, je změna klimatu, který zvyšuje riziko výskytu takových událostí i jejich dopady. Zásahová jednotka nedisponuje žádnou technikou k dopravě pitné vody do míst, kde je toto třeba.


Projekt je spolufinancován Evropskou unií. Struktura financování je 95% z Evropské unie, 0% ze státního rozpočtu ČR, 5% z rozpočtu žadatele.

Nahoru