Velké Meziříčí podpořilo přednášky nejen pro maminky s dětmi

18. 11. 2014

P1295438

Ve velkomeziříčské pobočce centra pro rodiče s dětmi Kopretina, které spadá pod žďárskou Charitu, právě probíhá soubor přednášek s psycholožkou Mgr. Elen Sejrkovou. Blok je nazván „Jak být dobrým rodičem". Jak napovídá samotný název, nabízí základní orientaci v rodičovských kompetencích.

Na jednotlivých přednáškách mají účastníci možnost besedovat o tom, co je to bezpodmínečná láska, proč je důležité být silným a jistým rodičem a jak zdravě vyjadřovat emoce v rodině. Dále diskutují o tom, co je to zlobení, jak je to s tresty a odměnami, proč jsou hranice ve výchově tak důležité, jak je to s naší důsledností a v neposlední řadě o vztazích mezi sourozenci.

V průběhu vzdělávání rodičů je zajištěna péče o děti pracovnicemi centra. Besedy v Kopretině navštěvují nejen rodiče s dětmi, ale jsou určeny i široké veřejnosti. Rodiče či prarodiče s dětmi mohou také trávit svůj volný čas ve vybavené herně a využívat doplňkové programy centra, jako jsou např. tvůrčí dílny apod.

V září tohoto roku proběhly v Kopretině besedy v rámci kampaní „Dny zdraví" a „Evropský týden mobility". Témata se týkala zdravého životního stylu a nových trendů v kojenecké výživě. Zájemci měli možnost konverzovat o zdravém domácím prostředí, vhodných pohybových, vzdělávacích i uměleckých aktivitách, mohly se dozvědět, jak správně podporovat své děti v jejich tělesném a psychickém vývoji.

S psychologem a grafologem Mgr. Novotným probíhala beseda na volné téma s možností individuálního poradenství, což mnoho maminek využilo, aby mohly lépe pracovat se svými dětmi a lépe jim porozuměli.

Přednášky a cykly besed v letošním roce mohly probíhat díky podpoře města, které čerpalo z grantového programu Velkého Meziříčí „Zdravé město 2014".


Autorka tiskové zprávy: Zuzana Dvořáková,

koordinátorka Kopretiny ve Velkém Meziříčí

P1295445PA136440

Nahoru