Atletický čtyřboj žáků základních škol praktických a speciálních

13. 6. 2014

DSC02336Základní škola a Praktická škola Velké Meziříčí letos již tradičně pořádala okresní a krajské kolo atletického čtyřboje. Tuto akci finančně podpořil zřizovatel školy – Kraj Vysočina a Město Velké Meziříčí.

Slavnostního zahájení okresního kola se ujal místostarosta města Josef Komínek. Krajské kolo bylo zahájeno radní Kraje Vysočina pro odbor školství Ing. Janou Fialovou a starostou města Velké Meziříčí Ing. Radovanem Necidem. Pozdravit sportovce přišel také vedoucí odboru školství Ing. Pavel Stupka a ředitelé základních škol Mgr. Pavel Hladík a Mgr. Petr Blažek. Tímto jim za projevenou podporu děkujeme. Zároveň děkujeme také všem sponzorům, jejich zásluhou mohli být odměněni všichni zúčastnění.

Velké poděkování patří ředitelce a zaměstnancům Domu dětí a mládeže Velké Meziříčí, kteří se na organizaci závodů významně podíleli a také zaměstnancům Technických služeb Velké Meziříčí za spolupráci a přípravu areálu. Atletické soupeření proběhlo ve sportovním areálu III. Základní školy Velké Meziříčí.

Žáci soutěžili v těchto disciplínách:

  • chlapci: běh na 60 m, skok daleký, hod kriketovým míčkem, běh na 1 500 m
  • dívky: běh na 60 m, skok daleký, hod kriketovým míčkem, běh na 800 m

Do krajského kola se probojovala také žákyně naší školy Kateřina Kotková, která úspěšně reprezentovala okres Žďár nad Sázavou.

Nejlepší tři žáci a žákyně z krajského kola budou reprezentovat Kraj Vysočina v kole celostátním. Sportovce letos přivítá Hradec Králové a to ve dnech 18. – 20. 6. 2014. Věříme, že se v konkurenci nejlepších sportovců z ostatních krajů neztratí a budeme jim držet pěsti!

DSC02338DSC02200DSC02133DSC02233DSC02242DSC02145

Nahoru