Házená - Dorostenecké týmy dívek v domácím prostředí „na bedně“

27. 1. 2014

st1-2014Mezinárodní turnaj mladších a starších dorostenek v domácím prostředí završily dva domácí týmy třetím a druhým místem.

Mladší dorostenky vstoupily do turnaje čtyřgólovou dopolední porážkou s hráčkami Jindřichova Hradce. Dokázaly se po většinu půlhodinové hrací doby držet na dostřel, ovšem fyzická převaha soupeřek byla znát a v závěru jsme již na víc neměli 12:16. V poledním čase jsme změřili házenkářský um se zástupci slovenské házenkářské školy - týmem HK Štart Trenčín. Oproti minulému týdnu jsme odehráli s tímto rivalem vyrovnanější partii a čtvrthodinku byli rovnocenným partnerem. Postupem času se náš „brankostroj" zasekl na dobře fungující defenzívě soupeřek a pozdější vítěz turnaje pak jasně dominoval 7:13. Naše poslední turnajové podvečerní vystoupení bylo soubojem o pomyslný bronz s dalším slovenským celkem Tatran Stupava. Od prvních minut se oba týmy prezentovaly houževnatým výkonem, o každý míč sváděly úpornou bitvu. Domácí příznivci a rodinní příslušníci vyburcovali hráčky a ty se jim postupně odměňovaly nápaditými akcemi, které vyvrcholily čtyřgólovým vedením. Slovenky se nevzdávaly, bojovaly až do poslední minuty a náš náskok se postupně ztenčoval až na nejtěsnější rozdíl. Nejtěsnější vítězství se naštěstí podařilo uhájit až do závěrečného signálu 15:14.

Tabulka mladší dorostenky:

1. HK Štart Trenčín 47:29 6
2. Jindřichův Hradec 41:35 4
3. TJ Sokol Velké Meziříčí 34:43 2
4. HK Tatran Stupava 31:46 0

Hrály: Šabacká Jarmila – Koudelová Eliška(16), Janečková Denisa(6), Závišková Kateřina(6), Bačová Soňa(2), Doležalová Romana(2), Cahová Kristýna(2), Matoušková Zuzana, Mejzlíková Dagmar, Buchtová Eliška, Teplá Lucie.

Starší dorostenky v ranním souboji nejprve zdolaly hráčky Nového Jičína. První dvacetiminutovka byla z naší strany ospalá, upachtěná, herně i kombinačně velmi slabá. Až zlepšeným a kolektivnějším výkonem ve druhém poločase jsme pak jasně soupeřky přehráli 22:7 (8:3). Ani odpolední výkon proti slovenskému týmu HK Štart Trenčín nebyl naší nejlepší týmovou vizitkou. Postrádali jsme obranný důraz, trápili se pokulhávající útočnou souhru včetně nulové střelby ze střední vzdálenosti. Samostatnou kapitolou byla mizérie při zakončení. Soupeřky na rozdíl od našeho týmu snadno skórovaly z rychlých brejků, efektivně trestaly jakákoliv zaváhání a tím si držely dostatečný náskok. I přes mírné zlepšení po změně stran jsme se „protrápili" až do výsledné pětibrankové porážky 18:23 (7:11). Závěrečný souboj s již tradičním rivalem – hráčkami DHK Pardubice jsme zahájili opět nevýrazně a během úvodních minut celkem hladce prohrávali 1:4. Postupně se hra zejména obranná zlepšila. Změny v sestavě přinesly výrazné oživení. Již do poločasu se podařilo tuto zvýšenou aktivitu přetavit k čtyřgólovému vedení. Po změně stran stačil průměrný výkon na udržování náskoku. V závěru sice pardubické „začaly kousat", leč dvě po sobě jdoucí přesné zásahy do jejich sítě rozhodly 19:16 (10:6).

Tabulka starší dorostenky:

1. HK Štart Trenčín 71:38 6
2. TJ Sokol Velké Meziříčí 57:46 4
3. DHK Pardubice 53:44 2
4. HK Nový Jičín 14:67 0

Hrály: Vávrová Michaela, Syptáková Veronika – Závišková Iva(20), Škrdlová Renata(12), Sedláčková Klára(10), Studená Kateřina(7), Homolová Michaela(1), Rosová Terezie(3), Závišková Kateřina(2), Koudelová Eliška(2), Janečková Denisa(1), Doležalová Romana(1), Bačová Soňa, Fraňková Simona. Trenéři Záviška, Partlová, Škrdlová, Zedníčková.

Ceny do turnaje věnovalo město Velké Meziříčí, firmy POEX, Construct, Alpa, rodina Kratochvílova, Večeřova a Klapalova.

Pozvánka do sportovní haly „za Světlou":


sobota 1. února

  • 9,00 – 16,30 hodin turnaj mladších dorostenců Velmez Cup 2014 – Sokol Nové Veselí, Tatran Litovel, Sokol Juliánov, ŠKP Bratislava, HC Pardubice


sobota 8. února

  • 8,30 – 16,30 hod Zimní turnaj mladších žáků - Tatran Bohunice, HK Ivančice, Sokol Újezd u Brna, Sokol Chrudim, Jiskra Třeboň
  • 17,00 II. liga mladších dorostenek Sokol Zábřeh

http://www.hazenavm.estranky.cz/

Oddíl házené Tělocvičné jednoty Sokol Velké Meziříčí zve do svých řad chlapce a děvčata narozené 1995 – 2005 se zájmem o pohyb. Pravidelné tréninky pondělí až pátek 15,00-19,30 hodin ve sportovní hale „za Světlou".

Nahoru